Stil de viață

Acesta este motivul pentru care am pus frunze de zmeură într-un borcan obișnuit de conservare în iunie: sfatul pe care îl veți mulțumi în timpul iernii.

Vara este momentul perfect pentru a recolta frunzele de zmeur, care odinioară se recoltau la fel de intensiv ca și fructele în sine. Strămoșii noștri știau cât de utile sunt cu adevărat. Într-o perioadă în care avem la dispoziție toate substanțele sub formă „instant”, uităm de puterea naturii pure care ne înconjoară.

Frunzele de zmeur – aflați secretele lor

Frunzele de zmeur nu sunt doar un decor verde. Ele sunt pline de vitamine, în special de valoroasa vitamina B12, de substanțe nutritive și de acizi organici rari care sunt literalmente un elixir al vieții pentru organismul nostru. Strămoșii noștri le foloseau pentru a trata inflamațiile cavității bucale, durerile de dinți, problemele de piele, iar femeile nu puteau să le laude efectele în ameliorarea crampelor menstruale.

Frunzele de zmeur pot ajuta și în cazul durerilor de stomac, al senzației de „greutate” și al diareei. Puțini știu că au același efect ca și afinele în infecțiile urinare, eliminând bacteriile din tractul urinar și contracarând revenirea lor.

Cel mai bun mod de a conserva frunzele de zmeură

Avem nevoie de:

  • Frunze de zmeur
  • borcan de gem de 3 l

Procedura:

  1. Nu veți avea nevoie de nimic altceva în afară de frunzele de zmeură în sine pentru a face ceaiul. Alegeți cele mai tinere dintre vârfuri.
  2. Presărați-le ferm într-un borcan de gem de 3 litri până sus.
  3. Așezați borcanul deschis într-un loc cald sau la soare timp de 24 de ore.
  4. Apoi, transferați conținutul într-o pungă de plastic.
  5. Puneți în congelator pentru încă 24 de ore.
  6. În cele din urmă, întindeți frunzele congelate în mod egal pe o foaie de copt tapetată cu pânză de mestecat.
  7. Introduceți tava într-un cuptor preîncălzit la 60 °C și uscați frunzele timp de 3 ore.

Alternativ, puteți acoperi tava de copt cu un prosop și să o lăsați la soare timp de câteva zile.

Cum să faci zmeură frumoasă și suculentă? Pur și simplu faceți acest îngrășământ grozav, adăugându-l pur și simplu la tufă.

Care sunt efectele ceaiului de zmeură?

Probabil că cel mai bine este să faceți un ceai parfumat de zmeură din frunze. Iată care sunt efectele sale:

  • Susține sistemul imunitar
  • Purifică sângele și detoxifică
  • Acțiune antiseptică (antiinflamatoare)
  • Favorizează digestia și elimină diareea
  • Crește producția de bilă și pofta de mâncare
  • Diuretic, reglează apa
  • Curăță tractul urinar și rinichii
  • Elimină sângerările abundente și durerile din timpul menstruației
  • Elimină tusea și inflamațiile cavității bucale

Atenție:

Consumul de ceai de zmeură nu este recomandat femeilor însărcinate înainte de a 34-a săptămână de sarcină.

Cu acești pași simpli și aceste informații utile, vă veți mulțumi în această iarnă că v-ați făcut un stoc de aceste frunze benefice în această vară. Frunzele de zmeur sunt o comoară naturală care nu ar trebui să fie trecută cu vederea. Culegeți acum, exportați aur la iarnă!

Leave a Response