Stil de viață

Adaugă turmeric în cafeaua ta și iată ce începe să se întâmple cu corpul tău

Consumul de cafea în cantități adecvate are multe beneficii pentru organism. Cu toate acestea, nu doar cantitatea pe care o bem este importantă, ci și ingredientele pe care le servim cu ea. Lapte? Smântână? Potrivit unui medic popular pe rețelele de socializare, merită să pariem pe altceva.

Aceasta reduce riscul de cancer, stimulează funcția cerebrală și reduce inflamația din organism. Consumul de cafea are de fapt multe beneficii, dar acestea sunt ușor de anulat în momentul în care decideți să amestecați lichidul negru cu un ingredient nesănătos. Cele mai rele dintre acestea sunt siropurile de porumb cu conținut ridicat de fructoză, cremele artificiale și, bineînțeles, zahărul în sine. Și ce aditivi pentru cafea se află de partea opusă a baricadei sănătății? Dr. Magdalena Cubała-Kucharska i-a identificat pe cei mai buni dintre ei.

Expertul în cafea

Specialitatea Dr. Cubała-Kucharska este axa intestin-cerebel. Expertă în ceea ce privește influența alimentelor asupra funcționării corpului uman, ea a decis să împărtășească cunoștințele sale cu utilizatorii de internet. Printre altele, doctorița administrează un profil tematic pe Instagram, iar acolo a vorbit despre părerile sale despre consumul de cafea.

La începutul videoclipului, Dr. Cubała-Kucharska a remarcat faptul că cafeaua poate fi îmbunătățită prin adăugarea câtorva produse potrivite. În acest context, ea a menționat trei produse bine cunoscute (deși poate nu în acest sens): turmericul, lămâia și cardamomul. Ce proprietăți va avea băutura cu aceste ingrediente particulare?

Potrivit expertului, cafeaua cu turmeric are efecte antiinflamatoare și antioxidante. O băutură neagră amestecată cu puțin suc de lămâie va avea proprietăți similare. Acest extra citric ieftin va face ca cafeaua să aibă un efect relaxant asupra vaselor de sânge ale creierului.

Între timp, cafeaua cu cardamom, care este mai cunoscută în Orientul Mijlociu decât în Europa, este una dintre preferatele lui Cubala-Kucharska. „Este exact cafeaua pe care ar trebui să o beți” – a spus medicul, susținându-și opinia cu faptul că băutura ajută digestia, are un efect antibacterian și antiinflamator. Mai mult: miroase minunat!

E greu să nu fii de acord cu un nutriționist, nu-i așa? Ați încercat cafeaua cu cardamom? Dacă nu, e timpul să schimbi asta!

Leave a Response