Stil de viață

Afinele nu sunt pentru toată lumea. Unii dintre noi ar trebui să le evite

Printre numeroasele calități uimitoare ale afinele, există câteva care îi împiedică pe unii oameni să apuce aceste fructe de pădure gustoase. Merită să știm acest lucru înainte de a începe să ne înfruptam necontrolat din sferele suculente mov. Poate că noi suntem cei care nu au voie să facă asta?

Privind la proprietățile afinele, nu putem să nu avem impresia că acest produs forestier este de fapt o delicatesă în sine. Alte fructe i-ar putea invidia amploarea acestor beneficii. Afinele sunt bogate în vitamine (A, B, C, E, PP), minerale (magneziu, cupru, seleniu, fier și calciu) și antocianine, care au proprietăți antioxidante și anticancerigene. Sunt senzaționale pentru piele, vedere, creier și niveluri normale de colesterol.

Toate acestea par foarte impresionante, nu-i așa? Deci, de ce tot spunem că unele persoane nu ar trebui să consume afine? Ei bine, nu este părerea noastră, este un fapt incontestabil. Mai mult, este vorba chiar de mai mult decât un grup de oameni. Este trist, dar adevărat; merită știut pentru că consecințele nerespectării acestor reguli sunt neplăcute.

Afinele nu sunt pentru toată lumea

Pentru a începe cu un scurt truism. Desigur, afinele nu ar trebui consumate de persoanele care sunt alergice la acest fruct. Din fericire, astfel de excluderi de la consumul de alimente sunt foarte rare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că o altă contraindicație se referă la intoleranța la fructoză, în care afinele sunt bogate. Deși acest fruct are un indice glicemic scăzut, nu este recomandat să îl consumați în timp ce luați medicamente pentru diabet.

De asemenea, afinele nu ar trebui consumate de persoanele care suferă de boli renale. De ce? O astfel de boală înseamnă adesea niveluri ridicate de potasiu, iar fructele de pădure au până la 90 mg din acesta la 100 g de produs. Prin urmare, ar trebui să se acorde o atenție sporită atunci când se urmează o dietă săracă în potasiu.

Interesant este că medicii interzic, de asemenea, consumul de afine persoanelor care suferă de favism. Această boală rară afectează în principal leguminoasele (motiv pentru care favismul este denumit boala fasolei), dar, după cum se pare, și afinele se adaugă produselor interzise în acest caz.

Leave a Response