Stil de viață

Aici, nu depozitați niciodată mierea în bucătărie. Cu toate acestea, mulți slovaci o fac

Mierea este un produs gustos și sănătos, potrivit pentru depozitarea pe termen lung. Cu toate acestea, nu orice loc este potrivit pentru aceasta. Wojciech Margowniczy, cunoscut pe internet drept Apicultorul din Wąchock, sugerează unde să depozitați mierea pentru a-i păstra proprietățile.

Mulți oameni depozitează mierea în dulapurile din bucătărie, fără să realizeze că acesta nu este locul potrivit. Apicultorul Wojciech Margowniczy împărtășește opiniile sale cu privire la cele mai bune condiții de păstrare a acestei dulciuri și dezvăluie dacă este într-adevăr un produs indestructibil.

Unde să depozitați mierea? Apicultorul sugerează

Wojciech Margowniczy, cunoscut pe rețelele de socializare drept Apicultorul din Wąchock, explică dacă depozitarea mierii la temperatura camerei este o idee bună. Se pare că temperatura optimă pentru miere este mai mică de 18 grade Celsius, iar această informație se găsește adesea pe etichetele produselor. Astfel, ușa frigiderului, cămara și pivnița sunt locuri mai bune pentru depozitarea mierii decât dulapul sau blatul tipic de bucătărie.

Plasarea unui recipient cu miere într-un dulap în apropierea unei surse de căldură (cum ar fi aragazul) este o idee deosebit de proastă. Dulapul se poate încălzi din cauza aburului provenit de la alimentele gătite, ceea ce afectează în mod direct calitatea mierii pe care o conține. În plus, mieri precum cea de canola, de goldenrod, timpurie și multifloră sunt bune de depozitat în frigider. Aceste produse pot fermenta atunci când sunt depozitate la temperatura camerei. Temperatura redusă din frigider previne fermentarea.

Se poate strica mierea?

Mierea se poate strica, dar acest lucru se întâmplă doar în două cazuri. Primul este atunci când apicultorul învârte mierea prea devreme și aceasta conține prea multă apă, ceea ce duce la fermentație și la formarea de spumă și a unui miros alcoolic. Al doilea caz este atunci când mierea este depozitată în condiții de căldură pentru perioade lungi de timp. În acest caz, în miere se formează hidroximetilfurfural, o substanță care poate fi nocivă pentru sănătate.

Wojciech Margowniczy subliniază, de asemenea, că mierea este un produs uscat (conținutul de apă este de aproximativ 20%) și, prin urmare, absoarbe apa și diverse mirosuri din mediu. Prin urmare, dacă doriți să vă bucurați de o miere gustoasă pentru cât mai mult timp posibil, ar trebui să înșurubați întotdeauna recipientul bine și să nu depozitați niciodată mierea deschisă.

Leave a Response