Stil de viață

Beți mai multe cafele pe zi? Evitați aceste greșeli pentru a nu vă face rău

Beți cafea? Dacă da, acest articol ar trebui să fie de interes pentru dumneavoastră. Un nutriționist popular a demonstrat că această băutură sănătoasă poate deveni pur și simplu toxică pentru organismul uman. O greșeală aparent banală este doar la un pas mic distanță. Și o putem face în până la 11 moduri diferite.

Cafea este un produs care este influențat de multe mituri. Cele mai multe dintre ele nu au nimic de-a face cu adevărul, dar asta nu schimbă faptul că cafeaua ne poate afecta organismul nu în modul în care ne-am dori. Oricine poate face o astfel de greșeală, așa că este mai bine să vă protejați de ea în avans. Cum? De exemplu, prin citirea acestui articol, în care cităm 11 greșeli legate de consumul de cafea care enumerate de Dr. Bartek Kulczynski.

Și tu bei cafea în acest fel? Vă faceți rău

Dr. Bartek Kulczynski a pus cap la cap toate greșelile posibile atunci când bem cafea. Se pare că nu este vorba doar de câtă cafea bem, ci și de momentul din zi în care o bem și ce… mâncăm. Haideți să aruncăm o privire. Nouă ni s-a părut foarte interesant pentru că ne place băutura neagră și nu am vrea să ne facă rău!

  1. Cafeaua cu dulciuri. Studiile au arătat că cofeina blochează percepția gustului dulce. Acest lucru poate duce la o pierdere a controlului asupra zahărului pe care îl ingerăm.
  2. Cafeaua imediat după trezire. Deși cofeina are proprietăți stimulente, considerarea ei ca un remediu pentru o noapte nedormită este o greșeală. Consumul de cafea la prima oră a dimineții are un efect negativ asupra metabolismului carbohidraților și, prin urmare, poate provoca un vârf de zahăr.
  3. Consumul de cafea prea târziu. Dificultatea de a adormi este doar o parte a problemei. Cofeina reduce și calitatea somnului, așa că nu este recomandat să o consumați mai târziu de 9 ore înainte de culcare.
  4. Abuzul de cofeină. Dr. Bartek Kulczynski a subliniat că dozele de cafeină sunt legate de acțiunea anumitor enzime din corpul nostru. Este important să observați reacțiile organismului dumneavoastră la cafea și să nu urmați doar formule generale.
  5. Zahărul din cafea. Societățile științifice nu recomandă consumul a mai mult de 25 de grame de zahăr pe zi. Asta înseamnă puțin mai mult de patru lingurițe de zahăr în 24 de ore. Probabil că acest lucru nu mai are nevoie de alte comentarii.
  6. Consumul de cafea fierbinte. Această regulă se aplică și altor lichide. Kulczynski a avertizat că consumul de cantități mari de băuturi fierbinți crește semnificativ riscul de cancer esofagian.
  7. Cafeaua în timpul refluxului. Cofeina determină relaxarea sfincterului esofagian inferior, iar acest lucru agravează simptomele bolii de reflux.
  8. Gradul slab de prăjire a boabelor de cafea. Un nutriționist a subliniat că procesul de prăjire a cafelei afectează cantitatea de antioxidanți din cafea. O prăjire ușoară sau cafea este cea mai bună.
  9. Consumul de înlocuitori de cafea. Așa-numitele băuturi pe bază de cafea au de obicei ingrediente monstruos de proaste. Kulczynski a menționat un produs în care cafeaua adevărată este … 7 la sută.
  10. Cafea cu lapte sau smântână. Adăugarea acestor produse face ca ingredientele sănătoase din cafea să fie mai puțin bine absorbite de organism.
  11. Consumul de cafea în timp ce consumați alimente bogate în fier. Cafeaua reduce semnificativ absorbția acestui mineral de către organismul uman.

Leave a Response