Stil de viață

Bucătarul a dezvăluit ce trebuie făcut cu tăițeii înainte de prăjire pentru a-i face perfecți

Fiecare bucătar sau bucătar vrea ca mâncarea pe care o prepară să aibă un gust bun. Bineînțeles, pot influența rezultatul într-o mare măsură. Rețeta și o anumită îndemânare sunt importante, dar și ingredientele, pe care nu le pot controla întotdeauna. De exemplu, carnea poate avea un aspect grozav, dar uneori nu este atât de fragedă pe cât ne așteptam și alteori este mai puțin suculentă decât ne-am dori. Cum să te asiguri că schnitzel-ul tău nu este o ciupercă uscată?

Pregătiți cei mai buni schnitzels în acest fel

Dacă sunteți un iubitor de cotlete de porc și preferați fripturile de gât, probabil că nu veți avea o problemă similară. Cotletele se vor usca doar dacă le prăjești prea mult timp și le usuci din vina ta. Cu toate acestea, dacă preferați șunca de porc sau chiar cotletul, este posibil ca cotletele să se usuce fără vina dumneavoastră.

Cotletele de pui sunt mai suculente dacă folosiți coapsa. În cazul cotletelor de piept, din nou, vă puteți crea probleme prin prăjirea lentă și îndelungată, care va usca în mod sigur carnea. Cotletele de piept pur și simplu trebuie prăjite scurt. Acesta este probabil un sfat pentru bucătarii începători, cei mai experimentați știu deja acest lucru. Cu toate acestea, ei și-au dat seama de multe ori și prin încercări și erori.

Dar cum te asiguri că feliile tale sunt fragede și suculente, chiar dacă carnea în sine nu are stofă pentru un astfel de rezultat? Înmuiați-le într-o marinată acidă. Iaurtul sau chefirul vă vor fi de folos. Le puteți lăsa în frigider peste noapte doar acoperite de iaurt sau puteți îmbogăți marinada cu ierburi și condimente. Totuși, nu le sărați înainte de preparare, deoarece sarea le usucă și ar goli inutil carnea de lichidele necesare. Înainte de a le prăji, doar sărați-le, înfășurați-le într-un trepied și prăjiți-le așa cum v-ați obișnuit.

Totuși, dacă doriți o variantă ceva mai sănătoasă, puteți îmbrăca cotletele de pui în fulgi de porumb zdrobiți în loc de făină și pesmet. Acestea se vor lipi frumos de baza de iaurt.

Soda poate ajuta și ea

Dacă nu aveți timp să așteptați peste noapte pentru ca ingredientele acide să atace fibrele cărnii, frecați carnea cu bicarbonat de sodiu cu cel puțin ½ oră înainte. Și acesta poate frăgezi carnea. Pur și simplu spălați-o înainte de a o acoperi. O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu adăugată la 1 kg de carne tocată vă va asigura, de asemenea, că chiftelele sau chiftelele dvs. vor fi nespus de suculente.

Leave a Response