Stil de viață

Bunica adaugă acest lucru din bucătărie în apă și roșiile sunt roșii frumoase și dulci

Dacă visezi să ai propriile roșii și vrei ca ele să nu fie sterpe, ci roșii ca o cărămidă și dulci ca mierea, atunci pur și simplu trebuie să cunoști acest truc de udare al bunicii. Nu poate fi mai ușor de atât, iar rezultatul îți va întrece cea mai nebună imaginație.

Întotdeauna am asociat cultivarea legumelor în grădinile de acasă cu ceva pașnic și relaxant. Și este adevărat până la un punct. Presiunea crește doar atunci când realizezi că eforturile tale au eșuat și că legumele nu au crescut atât de bine pe cât ți-ai fi dorit. Într-o astfel de situație, nu trebuie să vă descurajați, ci să vă învățați lecția. Merită să-i ascultați pe cei mai în vârstă, cu experiență; pe cei care cultivă legume nu de alaltăieri, ci de zeci de ani. Eu am făcut acest lucru și nu am niciun regret, pentru că roșiile mele nu au arătat niciodată mai bine.

Udați-vă roșiile cu acest amestec simplu

În casa mea, bunica mea a fost întotdeauna maestrul cultivării legumelor. Ea a fost cea care mi-a dezvăluit că roșiile sunt uneori ca oamenii. Au nevoie de puțină dulceață. La început nu prea am înțeles, dar în cele din urmă am văzut cu ochii mei ce voia să spună bunica mea. Da, chiar se referea la ceva dulce, mai exact: apă cu zahăr.

De ce o astfel de soluție ajută roșiile să crească? De ce cresc legumele mari și perfect roșii după utilizarea acesteia? Răspunsul este foarte simplu. Se pare că toată chestia cu siropul de zahăr nu are legătură cu leguma în sine, ci cu microorganismele din sol. Lichidul dulce le determină să devină mai active, ceea ce are un efect pozitiv asupra tulpinii, rădăcinilor, frunzelor și legumelor.

Doar un pic

Turnarea siropului de zahăr pe roșiile tale te va ajuta să obții leguma visurilor tale, dar trebuie să cunoști și limitările implicate. Poți aplica un astfel de balsam doar o dată pe lună. În caz contrar, poate fi dăunător, plus că poate atrage armate întregi de furnici, ceea ce ne displace destul de mult în cazul roșiilor.

În plus, utilizarea prea frecventă a siropului de zahăr poate face ca planta să nu mai absoarbă suficientă apă pentru a crește. Experții – inclusiv bunica mea – recomandă amânarea udării roșiilor cu apă cu zahăr până când pielea legumei devine deja încet roșie.

Leave a Response