Stil de viață

Ce să faci pentru ca roșiile de pe tufă să se înroșească mai repede? Încercați un truc dovedit

În sezonul estival, cultivatorii și grădinarii se confruntă cu o dilemă dificilă. O parte impresionantă a recoltei poate să nu aibă timp să se coacă. Mai ales când vine vorba de roșii. Pentru a evita acest moment neplăcut, redactorii noștri au pregătit un lifehack pentru coacerea rapidă a roșiilor. Înroșirea accelerată a acestei legume nu va trece neobservată. Dar despre totul în ordine.

Lifehack (truc) pentru coacerea roșiilor

Toată lumea știe foarte bine că, atunci când vine vorba de creșterea unei culturi sau a alteia, nu se poate face fără utilizarea îngrășămintelor. Deci, dacă vorbim despre roșii, atunci azotul pentru creșterea excelentă a roșiilor și potasiul pentru coacerea rapidă vor juca un rol important aici. Cu toate acestea, după cum știți, odată ce această legumă începe să înflorească, fertilizarea cu potasiu trebuie oprită. În ceea ce privește potasiul și micronutrienții, aceștia pot fi lăsați.

În același timp, este important să existe un laifhack pentru a accelera coacerea roșiilor. Astfel, agronomii recomandă să se înceapă prin tăierea tuturor frunzelor inferioare. De asemenea, așa cum am menționat mai sus, este necesar să nu se mai aplice îngrășăminte sub roșii. Principalul truc totuși legate de apă.

Știți, obișnuiam să credem că orice cultură pierde doar din cauza lipsei de udare. Desigur, există o logică și chiar un rost în acest lucru. Cu roșiile, însă, există încă o oportunitate de a depăși tradiția. Potrivit experților, există roșiile trebuie să înceteze udarea în momentul în care apar fructele verzi. Dacă vorbim despre momentul în care primele roșii verzi abia se ofilesc pe ramuri, atunci udarea trebuie făcută cel mult o dată pe săptămână.

Udarea, de altfel, ar trebui să fie un adaos categoric. În acest scop luați 10 litri de apă și adăugați 40 de picături de iod. Cu amestecul rezultat, pulverizați nu numai fructele verzi, ci și frunzele. Acest lucru va ajuta la accelerarea coacerii fructelor. Dacă ați cules roșii verzi, nu vă grăbiți să vă despărțiți de ele. Le puteți pune alături de roșiile maro și roșii, care la rândul lor vor transmite culoarea roșie legumelor necoapte.

Când vine vorba de coacerea roșiilor în aer liber, și aici există trucuri. Astfel, cu o lună înainte de sfârșitul recoltei, trebuie să uitați în sfârșit de udare. Această activitate, în ciuda opiniei populare, contribuie doar la coacerea timpurie a tomatelor. Lipsa de umiditate este cea care stimulează înroșirea roșiilor și, de asemenea, previne udarea excesivă.

Nu uitați să tăiați vârfurile lăstarilor în luna august. Ultimul sfat al agronomilor și al cultivatorilor experimentați de daci este să mulciți solul. Cel mai bine este să alegeți fân. Acest lucru va ajuta să nu se usuce solul superior și să prevină formarea crustei de sol. Dacă urmați toate recomandările, recolta vă va mulțumi cu siguranță.

Leave a Response