Stil de viață

Dopul sticlei de ulei are o funcție ascunsă pe care puțini oameni o cunosc

Un pic de ulei adăugat legumelor permite o mai bună absorbție a vitaminelor ascunse în ele. Este un produs la care ajungem aproape în fiecare zi. Fie că prăjim pe el sau poate plănuim să pregătim o masă la cuptor. Găurile voluminoase și găurile mari ne fac să ne fie dificil să controlăm cantitatea de grăsime turnată înăuntru. Această problemă poate fi eliminată rapid cu un truc simplu, care nici măcar nu necesită o pregătire specială. Tot ce aveți nevoie este o sticlă de ulei vegetal. Sună misterios? Vă vom explica fenomenul soluției.

Cât de mult se poate prăji într-o singură grăsime?

Fripturi crocante, legume la tigaie, dar și clătite delicate care tocmai ascund o umplutură gustoasă. Multe rețete populare ar fi imposibil de preparat fără o parte din grăsimea fierbinte folosită pentru prăjire. Adesea, o porțiune mare rămâne pe tigaie. Poate fi reutilizat uleiul după prăjire? Bucătarii experimentați atrag atenția că uleiul vegetal poate fi folosit de mai multe ori în bucătărie. Cu toate acestea, trebuie respectate anumite reguli.

Ce factori influențează dacă vom putea reutiliza grăsimea vegetală care a fost turnată anterior? Principala problemă este de a nu depăși punctul de fum, adică punctul în care atinge o temperatură atât de ridicată încât începe să ardă. Dacă se ajunge în această situație, în uleiul vegetal vor începe să se formeze substanțe nocive. Prăjirea la o temperatură scăzută și sigură îl va face potrivit pentru a fi folosit în altă zi. În plus, experții atrag atenția că, de fiecare dată când uleiul este folosit, calitatea sa generală este redusă, iar punctul său de fum inițial este coborât.

Funcția utilă a dopului de ulei

Utilizarea uleiului vegetal nu este o activitate complicată. Trebuie doar să deșurubați capacul, să rupeți dispozitivul de blocare și să îl aruncați la gunoi. Acum tot ce mai rămâne de făcut este să turnați o parte din produs într-o oală sau o tigaie și să vă apucați de gătit. Se pare că, chiar și în cazul unei sarcini atât de simple, este posibil să faci, fără să vrei, o greșeală care te poate costa scump.

Cu toate acestea, puțini oameni știu că dopul de ulei are o funcție secretă. În utilizarea de zi cu zi, acesta nu numai că economisește bani, dar previne și risipa de produse. Cum să găsești și să folosești inteligent dopul de fabrică de pe sticla de ulei vegetal? Secretul se află în acul nesemnificativ care acoperă gura de scurgere a sticlei.

Cum să economisiți bani și ulei atunci când gătiți?

Data viitoare când mergem să deschidem uleiul, să ne oprim puțin atunci când scoatem știftul. După ce îl aveți în mână, întoarceți piesa de plastic cu susul în jos. Odată ce îl aveți în mână, întoarceți piesa de plastic cu susul în jos și puneți-o înapoi peste deschiderea sticlei. Fără prea mult efort, vom avea un dozator la îndemână care ne va permite să măsurăm mai bine cantitatea de ulei turnată în tigaie. S-ar putea să nu observați o mare diferență la prima utilizare, dar pe termen lung, sticla de unsoare va dura mult mai mult.

Leave a Response