Sfârșitul primăverii este perioada din an în care rafturile piețelor sunt pline de fructe și legume proaspete. Dacă doriți să le păstrați aroma pentru lunile următoare, merită să vă gândiți să faceți acum conserve excelente. La urma urmei, nu este nimic mai bun decât să vă faceți propriile gemuri, salate de legume sau murături. Descoperiți metoda inovatoare de murare și vedeți cât de ușor și plăcut poate fi procesul.

Fierberea este procesul de pasteurizare, care a fost dezvoltat în urmă cu mai bine de un secol. Acesta a cucerit rapid inimile gospodinelor care doreau să păstreze cât mai multă aromă de vară pentru lunile reci. Aproape toată lumea este familiarizată cu metoda clasică de pasteurizare a borcanelor într-o oală. Dar știați că se poate face și în mașina de spălat vase? Află cum să pasteurizezi corect conservele de alimente.

Să fierbi borcanele în mașina de spălat vase este mai ușor decât crezi

Acesta este una dintre cele mai ușoare modalități de a pregăti conserve de casă.. Această metodă ingenioasă nu necesită să monitorizați timpul sau temperatura alimentelor pasteurizate timp de mai multe ore, așa cum se întâmplă uneori în cazul gătitului convențional la oală. Tot ce aveți nevoie este o mașină de spălat vase acasă, câteva borcane și o idee despre ceea ce doriți să conservați în ele. Înainte de a începe, asigurați-vă că legumele sau fructele pe care le folosiți pentru a face conservele sunt proaspete și fără imperfecțiuni. La pasteurizare, cel mai bine este să aruncați bucățile care sunt ușor prea coapte. Fructele sau legumele stricate vă pot strica munca depusă și, ca urmare, întregul borcan de wek.

Pentru a pasteuriza cu succes borcanele în mașina de spălat vase, aceasta trebuie spălată bine înainte de proces și nu trebuie adăugate alte ustensile sau substanțe chimice. Pentru o pasteurizare eficientă este necesară o temperatură între 60 și 100 de grade. Cele mai multe mașini de spălat vase încălzesc apa la aproximativ 75 de grade, dar merită întotdeauna să verificați care este programul care va oferi cea mai mare temperatură posibilă. Așezați paharele în mașina de spălat vase cu partea de jos în sus și distanțate între ele. Dacă serviți borcane cu garnituri de cauciuc, borcanele trebuie să fie în poziția cu capacul deasupra.

Când ciclul mașinii de spălat vase este complet, scoateți borcanele, puneți-le pe un prosop uscat sau pe un prosop de hârtie și așteptați să se răcească. În această etapă, borcanele trebuie să rămână cu capul în jos. După aproximativ o zi, puteți întoarce borcanele și verifica dacă toate capacele borcanelor sunt concave. Puteți păstra conservele pasteurizate timp de cel puțin câteva săptămâni sau chiar luni. Cel mai bine este să le depozitați într-un loc răcoros și umbros.

Articole conexe:

Transformă fierberea într-un dezastru culinar. Un brevet pentru gătit expres în borcane

Fierberea roșiilor este foarte ușoară și se prepară surprinzător de repede. De asemenea, sunt foarte utile iarna