Stil de viață

Iată ce se întâmplă când speli cireșele cu apă rece cu tot cu corp

Cireșele sunt un fruct de sezon pe care îl identificăm cu gustul verii. Aceste biluțe mici, suculente și dulci nu numai că au un gust minunat, dar sunt și bogate în vitamine și minerale care au un impact pozitiv asupra sănătății noastre. În ciuda numeroaselor lor beneficii, există un mit larg răspândit și controversat de ani de zile – credința că nu ar trebui să fie spălate cu apă rece. Este acesta într-adevăr un motiv de îngrijorare?

Cireșele și apa rece nu sunt cea mai bună combinație. De ce este mai bine să le evităm?

Mulți dintre noi am auzit de la mamele și bunicile noastre din copilărie că cireșele nu trebuie să fie sorbite cu apă rece, deoarece pot duce la probleme de stomac. Deși poate părea doar un alt mit alimentar, există o bază științifică pentru a explica aceste avertismente.

Unul dintre principalele motive pentru care această combinație nu este recomandată este diferența de temperatură dintre fruct și băutura consumată. Cireșele sunt cel mai adesea consumate la temperatura camerei sau ușor răcite, în timp ce apa rece este mult mai rece decât acestea. Această diferență de temperatură poate provoca contracția mușchilor netezi din pereții stomacului, ceea ce, combinat cu dificultatea de a digera pielița și fibrele conținute de cireșe, poate duce la dureri abdominale și balonare.

„De asemenea, cireșele nu ar trebui să fie spălate cu apă, deoarece acest lucru poate duce la tulburări de stomac. Persoanele cu probleme digestive, în special, ar trebui să se ferească de acest amestec exploziv. Apă plus cireșe este egal cu diaree și dureri abdominale.” – a transmis nutriționistul Hanna Stolińska-Fiedorowicz într-un interviu acordat cotidianului Wyborcza.

De ce să nu bei cireșe cu apă rece? Ar putea sfârși prin a vă irita stomacul

Deși nu există în acest moment nicio cercetare științifică concludentă care să confirme în mod direct nocivitatea consumului de cireșe cu apă rece, există multe indicii că persoanele cu un sistem digestiv sensibil ar trebui să evite această combinație. Medicii recomandă, de obicei, evitarea schimbărilor extreme de temperatură a alimentelor consumate, deoarece acest lucru poate duce la iritarea stomacului și a intestinelor.

O alternativă pentru cei care doresc să ia o băutură după ce au mâncat cireșe poate fi apa la temperatura camerei sau ceaiul călduț. De asemenea, cireșele pot fi consumate în cantități mai mici, ceea ce reduce riscul de indigestie neplăcută.

De ce să mănânci cireșe? Sunt o adevărată comoară pentru sănătate

În ciuda unor controverse, trebuie subliniat faptul că cireșele sunt o adevărată comoară de nutrienți. Ele conțin cantități mari de vitaminele A și C, vitaminele B, precum și minerale, printre care potasiu, fosfor, calciu, iod și fier. De asemenea, ele conțin flavonoide, care au proprietăți antioxidante puternice. Ca urmare, cireșele pot avea un efect benefic nu numai asupra sănătății și bunăstării noastre, ci și asupra aspectului nostru.

Aceste fructe din Caucaz au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Ele ajută la scăderea tensiunii arteriale, la întărirea vaselor de sânge și la reglarea nivelului de colesterol. De asemenea, susțin funcția tiroidiană și reglează metabolismul. Au un efect diuretic, ceea ce este benefic pentru rinichi și sistemul urinar. Au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face potrivite pentru un consum moderat chiar și pentru persoanele cu diabet.

În plus, cireșele încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului, protejând celulele de radicalii liberi și reducând riscul de cancer. De asemenea, sunt benefice pentru piele, netezind ridurile și prevenind formarea lor. Sunt recomandate în special persoanelor care se luptă cu artrita, datorită conținutului ridicat de vitamina B5, care ajută la vindecarea acestei boli.

Leave a Response