Stil de viață

Iată ce se întâmplă cu organismul tău când mănânci cireșe viermănoase

Sezonul cireșelor ia avânt, pomii încep să se îndoaie sub greutatea fructelor coapte și suculente. Nu numai că starzile concurează cu noi pentru această delicatesă, ci și viermii care au prins drag de aceste fructe de pădure.

Probabil că ați mâncat fructe cu viermi de mai multe ori. Bunicile voastre v-au asigurat că nu este nimic în neregulă, doar că a căzut o porție în plus de „carne”. Deși fructele viermănoase sunt asociate în principal cu prunele, cireșele au și ele locuitori nedoriți. Atunci când culegem cireșele din copac, nu ne gândim prea mult la ceea ce se află în și pe ele înainte de a le pune în gură. Pot fi periculoase fructele mâncate de viermi?

Poți mânca cireșe cu viermi?

Când tufele și copacii se coc cu fructe în timpul verii, este imposibil să refuzi această delicatesă. Și este foarte bine așa, deoarece cireșele conțin o mulțime de proprietăți nutritive. Antocianinele conținute de cireșe au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot ameliora simptomele artritei și gutei. De asemenea, sunt o sursă bogată de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și susține funcția renală. De asemenea, potasiul aduce beneficii articulațiilor, reducând durerea și rigiditatea. Cireșele conțin, de asemenea, vitamine din complexul B (de exemplu, B1, B2, B6), vitaminele C și E și betacaroten.

Problema poate fi reprezentată de gândaci, care par să aprecieze și ei gustul și proprietățile cireșelor. Mulți oameni se cutremură la gândul de a mânca fructul viermănos. Din punct de vedere al sănătății, însă, nu este nimic periculos. Insectele nu sunt otrăvitoare și nu excretă substanțe nocive. Prin urmare, cu siguranță nu au un efect negativ asupra organismului nostru. Singurul risc în acest caz este legat de problemele de igienă. Larvele de insecte care trăiesc în fructe nu reprezintă un risc pentru sănătate, deoarece nu transmit boli și nu otrăvesc fructele.

Ce să facem cu viermii din cireșe?

Cel mai bine este să tăiați partea deteriorată și să spălați bine întregul fruct înainte de a-l mânca. Puteți, de asemenea, să scufundați fructul în apă timp de câteva minute – larvele ar trebui să plutească la suprafață.

Nu uitați că fructele, chiar și cu „chiriași neașteptați”, sunt o sursă valoroasă de vitamine și minerale. Nu merită să le aruncați doar din cauza prezenței insectelor. Pregătiți-le cum trebuie pentru a vă putea bucura de gustul lor.

Leave a Response