Stil de viață

Iată cum vă puteți da seama dacă cumpărați portocale gustoase

Deoarece sezonul citricelor este lung, putem cumpăra portocale practic tot timpul anului. Și nu e de mirare că sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume. Au o mulțime de vitamine și fibre și sunt foarte dulci, gustoase și zemoase. În cea mai mare parte.

Din nefericire, mai întâlnim ocazional și unele uscate și fade. Și pentru a ne asigura că acest lucru nu ni se întâmplă prea des, haideți să vorbim despre cum să identificăm cele mai bune bucăți într-o grămadă de restul.

Cum arată cea mai bună portocală?

Evitați fructele moi, acestea pot fi un semn de putregai incipient. Cu toate acestea, diferitele zgârieturi de pe coajă nu contează. Acestea sunt provocate de ramurile de copac în vânt. Nici petele maronii sau verzi nu contează, dar atenție la cele albe, care indică prezența unor bacterii.

O portocală coaptă și zemoasă trebuie să aibă o coajă subțire, de un portocaliu închis. Nu le cumpărați pe cele care sunt prea netede și lustruite, acestea tind să fie ceroase. Iar cele care sunt mai galbene nu sunt coapte. Fructele coapte au, de asemenea, o aromă distinctivă de citrice pe care o puteți mirosi prin coajă. Portocala trebuie să fie fermă și grea la atingere. Ușoară înseamnă fructe uscate. Alegeți-le întotdeauna pe cele mai grele. Nu vă fie teamă să le necăjiți și să le comparați între ele.

Pe de altă parte, portocalele mari nu sunt cele mai bune. Au mai puțin suc și au gust de gumă de mestecat. Fructele cu adevărat suculente și dulci sunt de mărime medie și ovale.

Alegeți după buric

Navel este unul dintre cele mai dulci și mai comune soiuri. Se decojește bine și nu are aproape deloc sâmburi. În traducere liberă, cuvântul se traduce prin coș, după semnul caracteristic de pe partea lor inferioară. Aspectul său amintește de un buric uman. Dacă vedeți și un inel în mijloc, ați găsit mama, care tinde să fie cea mai dulce. Fructele care au doar un punct în mijlocul buricului vor fi puțin mai puțin dulci. Pur și simplu, cu cât buricul este mai mare, cu atât portocala este mai dulce.

Portocelor le place frigul

Portocalele se păstrează la temperatura camerei între 10 și 14 zile. Cu toate acestea, dacă le puneți în frigider, vor rămâne proaspete până la 4 săptămâni. Cu toate acestea, se usucă și își pierd aroma atunci când sunt păstrate mai mult timp. Întotdeauna este mai bine să le consumați în termen de 14 zile de la cumpărare, astfel încât să vă puteți bucura de ele așa cum trebuie.

Dacă sunteți un iubitor de smoothie, știți cât de bine poate funcționa o portocală picantă într-un smoothie. Și puteți chiar să congelați portocalele pentru aceste nevoi. Acestea își vor păstra aroma tipică până la șase luni.

Leave a Response