Stil de viață

Îl puteți cumpăra de peste tot. Adăugați aceste frunze în apă și eliminați toxinele din organism

Absorbim în medie două kilograme de substanțe toxice în fiecare an. Rezultatul? Probleme de greutate, oboseală permanentă, lipsă de energie sau tendința de a răci. Cum vă puteți sprijini organismul în procesul de curățare? Cu ajutorul unor băuturi pe care le poți prepara cu ușurință acasă. Iată câteva sugestii.

Apă cu lămâie și mentă

O băutură simplă, gustoasă și răcoritoare, a cărei consum regulat va ajuta la curățarea ficatului și la îmbunătățirea funcționării generale a organismului. Lămâia ajută la digestie, iar menta are un efect calmant asupra stomacului și accelerează metabolismul.

Adăugați suc de lămâie proaspăt stors și o mână de frunze de mentă în apă (un litru). Amestecați bine și lăsați să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră. Câteva felii de lămâie pot fi aruncate înainte de servire. Se bea pe stomacul gol, dimineața și pe parcursul zilei.

Smoothie de varză

Varza este bogată în vitamine și minerale. Când o combini cu apă de cocos, care hidratează organismul, și cu mere și banane, bogate în fibre, care ajută digestia, obții o băutură detoxifiantă delicioasă.

Puneți într-un blender varza kale proaspătă (2 mâini), mărul verde tăiat și banana. Adăugați apă de cocos (o cană) și suc de lămâie. Amestecați până la omogenizare. Beți imediat după preparare.

Ceai de ghimbir cu turmeric

Ghimbirul și turmericul au puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la curățarea organismului de toxine și susțin sistemul imunitar. Cum să le folosiți.

Aduceți apă (2 căni) la fierbere, adăugați ghimbir proaspăt ras (aproximativ o bucată de 5 cm) și turmeric (o linguriță), apoi fierbeți timp de aproximativ 10 minute. Strecurați, iar infuzia se îmbogățește cu miere (o lingură) și suc de lămâie. Se bea caldă.

Apă cu castraveți și busuioc

Castravetele are un efect diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor, iar busuiocul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Cum se prepară o băutură sănătoasă și răcoritoare din ele?

Sarcina este banală. Tăiați un castravete în felii subțiri, apoi adăugați-l în apă (un litru) împreună cu câteva frunze de busuioc și felii de lămâie verde. Se lasă deoparte în frigider pentru câteva ore.

Cocktail de sfeclă roșie și morcov

Sfecla roșie susține ficatul și îmbunătățește circulația sângelui, morcovii furnizează organismului betacarotenul necesar, în timp ce merele au un efect de curățare a sistemului digestiv. Aceste ingrediente vor crea o băutură de detoxifiere eficientă.

Decojiți o sfeclă roșie (medie), un morcov (2) și un măr și tăiați-le în bucăți mici. Apoi, amestecați totul într-un blender până la omogenizare. La final, adăugați sucul de lămâie și amestecați bine.

Smoothie de ananas și spanac

Ananasul conține bromelaină, o enzimă care ajută la digestie, în timp ce spanacul furnizează fier și alți nutrienți importanți. Cum faci un smoothie gustos cu ele?

Amestecă ananasul proaspăt (2-3 felii), spanacul (o mână de frunze proaspete), banana și apa de cocos (o cană) într-o băutură omogenă. Beți-o imediat după preparare.

Ceai de curățare pe bază de plante

Pe pajiștile noastre cresc multe plante care au efecte de curățare și care sprijină rinichii și sistemul digestiv. Când sunt uscate, acestea constituie o bază excelentă pentru o băutură detoxifiantă.

Se toarnă apă clocotită peste coada-calului (o lingură), urzică (o lingură) și mușețel (o lingură) și se lasă la infuzat timp de 10 – 15 minute. Se strecoară și se bea ceaiul cald.

Băutură cu aloe vera și fructe citrice

Aloe vera nu este doar o plantă care ne împodobește pervazul ferestrelor. Gelul din interiorul frunzelor sale pulpoase are un efect calmant asupra sistemului digestiv, favorizează detoxifierea ficatului și hidratează organismul. Merită să-l folosiți pentru a prepara o băutură purificatoare.

Tăiați câteva frunze de aloe vera (de preferință de la o plantă de cel puțin trei ani, deoarece după această vârstă capătă o valoare nutritivă optimă), îndepărtați-i spinii, tăiați-le în bucăți mai mici și puneți-le la frigider pentru cel puțin 24 de ore, de preferință într-o pungă de hârtie. Ulterior, tăiați-le și folosiți o lingură pentru a scoate „gelul” din interior, împreună cu sucul, bineînțeles. Amestecați o jumătate de cană de pulpă cu sucul stors de la portocală și lămâie (câte una din fiecare) și apă (o cană). Beți băutura după ce s-a așezat în frigider.

Leave a Response