Stil de viață

Începeți să mâncați două ouă pe zi. Toate acestea vă vor îmbunătăți corpul

Ouăle nu sunt doar un aliment gustos și sățios pentru micul dejun, ci și o sursă bogată de mulți nutrienți importanți. Consumul regulat de ouă poate avea multe beneficii pentru sănătatea noastră, așa că luați în considerare includerea lor în dieta dumneavoastră zilnică.

De când oamenii de știință au descoperit că Ouăle nu au un efect negativ asupra nivelului de colesterol , au câștigat popularitate ca parte a unei diete sănătoase. Cu toate acestea, beneficiile consumului de ouă sunt mult mai largi. Prin urmare, merită să luăm în considerare ce schimbări pot apărea în corpul nostru atunci când mâncăm două ouă în fiecare zi.

Ouăle pot fi descrise, fără îndoială, ca un superaliment complet. Ele conțin aminoacizii de care organismul are nevoie, ceea ce înseamnă că sunt o sursă completă de proteine. Acestea, la rândul lor, sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului; ele sunt benefice pentru oase, mușchi și țesuturi. Și ce beneficii specifice pentru sănătate putem obține prin consumul regulat de ouă? Un lucru este sigur: corpul tău va fi foarte mulțumit de o astfel de decizie.

1. creierul va începe să funcționeze mai bine

Ouăle sunt extrem de benefice pentru sănătatea creierului nostru, datorită cantității mari de colină, care este un nutrient cheie necesar pentru buna dezvoltare și funcționare a acestui organ. Colina are multe funcții importante în corpul nostru, fiind inclusiv esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos. Aceste funcții includ producerea de acetilcolină, un neurotransmițător care joacă un rol cheie în procesele legate de memorie, învățare și concentrare.

Deficitul de colină din alimentație poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări de memorie, dificultăți de concentrare și probleme de învățare. Prin urmare, este foarte important să se furnizeze organismului suficientă colină, iar una dintre cele mai simple și mai gustoase modalități de a face acest lucru este consumul regulat de ouă.

De exemplu, un studiu publicat în revista Neurobiology of Learning and Memory a constatat că persoanele care au mâncat două ouă pe zi timp de patru săptămâni și-au îmbunătățit scorurile la testele de memorie și concentrare. Un alt studiu publicat în The Journal of Nutrition a constatat că copiii care au mâncat un ou pe zi timp de opt săptămâni și-au îmbunătățit scorurile la testele de memorie și învățare.

2. protecția pielii și a ochilor

Ouăle conțin luteină și zeaxantină, care sunt antioxidanți. Aceste substanțe chimice unice protejează vederea și îmbunătățesc funcția oculară. Luteina și zeaxantina sunt concentrate în maculă, care face parte din retină. Macula, la rândul său, este responsabilă de vederea centrală sau de vederea clară, care este esențială pentru citire. Este, de asemenea, un mecanism cheie în condus și în desfășurarea altor activități care necesită precizie. Deficitul de luteină și zeaxantină poate duce la degenerescență maculară și, în consecință, la orbire la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Cercetările arată că un consum regulat de ouă poate contribui la protejarea împotriva degenerării maculare. De exemplu, un studiu publicat în Archives of Ophthalmology a arătat că persoanele care au mâncat două ouă pe zi timp de doi ani au fost risc de a dezvolta legate de vârstă degenerescență maculară cu 44% mai mică . Un alt studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition a constatat că persoanele care au mâncat ouă zilnic timp de opt săptămâni aveau cu 26% mai multă luteină și zeaxantină în maculă.

3. mențin mai ușor o greutate corporală sănătoasă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase care promovează sațietatea și previn supraalimentarea. Proteinele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, inclusiv pentru construirea și repararea mușchilor. Dar nu numai atât. De asemenea, acestea ne oferă un sentiment de sațietate , ceea ce ne poate ajuta să nu mai ronțăim constant și să ne reducem astfel aportul caloric pe parcursul zilei. Grăsimile sănătoase, precum cele din gălbenușul de ou, ne ajută, de asemenea, să ne menținem senzația de sațietate. Studiile arată că persoanele care își încep ziua cu ouă consumă mai puține calorii în timpul zilei decât cele care își încep ziua cu alte alimente, concentrându-se în special pe cerealele pentru micul dejun.

4. Controlul zahărului din sânge

Puțini carbohidrați și multe proteine este o rețetă pentru controlul glicemiei. Aceste elemente asigură un aport constant de energie și ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr.

5. inimă sănătoasă

Nutrienții bogați din ouă, cum ar fi vitaminele A, E, B2, B6 și B12, afectează sănătatea vaselor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă. Antioxidanții precum luteina și zeaxantina scad nivelul trigliceridelor și promovează niveluri sănătoase de colesterol „bun”.

6 Îmbunătățirea fertilității

Micro și macronutrienții conținuți în ouă, precum vitaminele A, E, B12, acidul folic, seleniul și zincul, au un efect pozitiv asupra capacității de a concepe. Acizii grași Omega-3, care sunt abundenți în ouă, pot promova fertilitatea la femei, iar antioxidanții din ouă au un efect benefic asupra calității spermei la bărbați.

7. Stimularea imunității

Datorită prezenței vitaminei E, ouăle protejează organismul de substanțele nocive și întăresc sistemul imunitar. Acest lucru ajută la reducerea riscului de boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer.

8 Vitamina D și consecințele

Ouăle sunt o sursă de vitamina D. Unul dintre cele mai importante efecte ale acesteia este de a favoriza absorbția calciului și a fosforului. Acest mecanism contribuie la sănătatea oaselor și la bunăstarea generală a organismului. Vitamina D are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății mintale.

Concluzie: ouăle sunt o adevărată comoară de nutrienți și antioxidanți cu multe beneficii pentru sănătate. Luați în considerare adăugarea a două ouă în dieta dumneavoastră pentru a vă bucura de toate beneficiile pe care le aduc.

Leave a Response