Stil de viață

Indigestie dacă mănânci o banană pe stomacul gol? Aveți grijă ce mâncați dimineața

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, așa că ceea ce avem în farfurie la prima oră a dimineții este foarte important. Deși citricele au voie să însoțească alte produse, se pare că și o banană este recomandată pe stomacul gol.

Prima masă a zilei – cu ce să începem?

Fructele la micul dejun sunt, în general, o idee bună, dar nu este întotdeauna recomandabil să le consumați pe stomacul gol. Există unele fructe care sunt puternic descurajate pe stomacul gol, dar în combinație cu alte alimente vor servi bine organismului. Există, de asemenea, unele care, dacă sunt consumate pe stomacul gol, vor fi bune pentru sănătate. Primul grup include ananasul, pepenele, strugurii și citricele, care pot provoca probleme digestive și disconfort dacă sunt consumate pe stomacul gol. A doua categorie – fructe care sunt benefice dacă sunt consumate la prima oră a dimineții – include bananele, care sunt bogate în potasiu și fibre. Cum afectează bananele organismul?

Banane – proprietăți

Bananele sunt considerate a fi unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Ele sunt o sursă excelentă de multe vitamine (de exemplu A, C, B6), magneziu, potasiu și fosfor. Au multe fibre în ele, ceea ce este foarte de dorit pentru îmbunătățirea funcționării tractului digestiv. 100 de grame de banane conțin aproximativ 90 kcal, din care cea mai mare parte sunt carbohidrați.

În plus au banane o mulțime de antioxidanți valoroși, care includ dopamină și catechine (antioxidanți puternici). Bananele sunt benefice pentru funcția inimii (potasiu și conținut de antioxidanți), au efecte antioxidante, protejează organismul de răceli, precum și de diverse alte boli. Sunt utile în detoxifierea organismului și susținerea sistemului imunitar. Bananele sunt recomandate în special sportivilor și persoanelor care au depus un efort fizic mare – ele nu numai că oferă energie, dar și accelerează procesul de recuperare musculară. Datorită unei doze solide de potasiu, bananele sunt utile și în reglarea tensiunii arteriale, deci sunt un fruct ideal pentru persoanele cu hipertensiune arterială.

Fiind un fruct foarte nutritiv, bananele vă vor oferi, de asemenea, multă energie și vă vor îmbunătăți starea de spirit prin eliminarea stărilor de iritabilitate (efectul triptofanului, un aminoacid care se găsește în banane și care afectează somnul, starea de spirit, imunitatea și multe alte funcții corporale).

Potrivit oamenilor de știință Consumul de banane (precum și de suc de portocale și portocale) în primii doi ani de viață este capabil să contribuie la un risc redus de leucemie la copii. Cantitatea mare de vitamina C din banane poate inhiba eficient formarea radicalilor liberi care cauzează cancer. O cantitate semnificativă de fibre alimentare reduce riscul de cancer de colon (banana este cunoscută ca fiind bogată în această componentă). De asemenea, merită remarcată relația dintre consumul de banane și astm. Un studiu realizat de cercetătorii de la Imperial College London a ajuns la următoarea concluzie: Copiii care au mâncat o banană pe zi au fost semnificativ (34%) mai puțin susceptibili de a dezvolta astm.

Este bine să mănânci banane pe stomacul gol?

Potrivit experților, banana este un fruct care are multe beneficii pentru sănătate și este ideal pentru post. Mâncatul bananelor pe stomacul gol nu va cauza probleme digestive. Bananele ajung în stomac și în intestinul subțire într-un ritm rapid, iar acest lucru îmbunătățește absorbția nutrienților din ea. Acest fruct acționează rapid asupra organismului nostru și îi simțim rapid efectele.

Reamintim că experții specializați în nutriția umană sunt convinși că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Ne începem ziua cu micul dejun și acesta trebuie să fie nutritiv și să ne ofere energia de care avem nevoie dimineața (după o noapte de somn complet). Prin urmare, compoziția ingredientelor este foarte importantă.

Cine ar trebui să evite bananele?

În ciuda numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, banana nu servește tuturor la fel de bine. Acest fruct gustos și sănătos este caracterizat de un indice glicemic relativ ridicat (IG 47-62, în funcție de gradul de coacere al bananei), prin urmare diabeticii trebuie să fie atenți. Consumul unei banane determină o creștere a nivelului de glucoză din sânge, care, desigur, pe de o parte, ne oferă o doză puternică de energie la prima oră a dimineții. Pe de altă parte, nu este un efect care să dureze mult timp, nici un sentiment de sațietate care să înlocuiască rapid foamea din nou.

Bananele trebuie evitate și de cei care sunt alergici la acest fructcare se manifestă prin mâncărimi în gură și gât, urticarie pe față sau pe alte părți ale corpului și respirație șuierătoare.

Conform unor studii poate banane agravează durerile de cap sau migrenele. În acest caz, ar trebui să ne abținem de la cantități mari din acest fruct și să ne limităm la a mânca mai puțin de o jumătate de banană pe zi.

Persoanele care nu au rinichii bine funcționali ar trebui, de asemenea, să se ferească de Prea multe banane. Acest lucru se datorează cantității mari de potasiu pe care acest fruct o conține. Dacă rinichii sunt incapabili să elimine excesul de potasiu din sânge, organismul va fi în mare pericol (chiar fatal).

Leave a Response