Umiditatea din frigider poate duce la deteriorarea mai rapidă a alimentelor. Apa condensată creează un mediu ideal pentru dezvoltarea unor bacterii și mucegaiuri. Prin urmare, vă sugerăm cum să scăpați de ea. Fă-o ieftin, rapid și eficient cu aceste trucuri.

Umiditatea din frigider este ușor de detectat. Nu numai că se acumulează pe produse și formează picături de apă, dar contribuie și la apariția mirosurilor neplăcute. De aceea, merită să descoperiți cauza sa și să învățați modalități ingenioase de a scăpa de ea din frigider o dată pentru totdeauna.

De ce este umezeală în frigider? Află care ar putea fi cauza

Menținerea frigiderului curat nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Chiar dacă depozitați alimentele în recipientele potrivite și dacă ștergeți regulat interiorul cu o cârpă, umiditatea poate apărea în continuare. Deoarece nu există o defecțiune a aparatului sau o scurgere a garniturii de etanșare, defecțiunea este cel mai adesea legată de o utilizare necorespunzătoare a frigiderului.

Dacă puneți prea multă mâncare în el sau dacă lăsați ușa deschisă mult timp înainte de a vă decide să mâncați, se poate produce condens. Punerea alimentelor fierbinți sau calde în frigider este, de asemenea, dăunătoare.

SFAT! Nu așezați niciodată frigiderul lângă aragaz sau cuptor. O astfel de amplasare a aparatului poate provoca, de asemenea, condens în frigider.

Cum să scăpați de umezeala din frigider? Astfel, alimentele vor rămâne mai proaspete pentru mai mult timp

Proprietățile higroscopice ale unor produse ne vor permite să combatem cu succes umiditatea din frigider. Cele mai multe dintre ele sunt depozitate în dulapul din bucătărie și nu costă mai mult de câțiva bănuți. Mai jos veți găsi trei produse care vă vor permite să țineți sub control condensul.

  1. Orez. Acesta absoarbe perfect apa în timpul gătitului, așa că își găsește utilizarea și ca absorbant de umiditate. Este suficient să așezați punga cu ingrediente pe raftul din mijloc al frigiderului și să o înlocuiți la câteva zile.
  2. Bicarbonat de sodiu. Doar câteva linguri turnate într-un bol vor absorbi perfect picăturile de apă. În plus, va acționa ca un neutralizator de mirosuri.
  3. O jumătate de lămâie. Fructele feliate așezate pe rafturi absorb perfect umiditatea. În plus, adaugă o aromă plăcută în interior. Amintiți-vă, totuși, că ar trebui să aruncați lămâia după câteva zile. Dacă aceasta colectează prea multă apă, va începe să mucegăiască și veți obține efectul opus celui pe care l-ați urmărit.

Articole înrudite:

Cum se păstrează orezul fiert? Cum să Cum se gătește orezul, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește, cum se gătește orezul

Cât timp poate sta orezul fiert în frigider? Verificați câteva zile înainte de a pregăti cina