Stil de viață

Poți fierbe apa în cuptorul cu microunde? Răspunsul vă va surprinde destul de mult

În viața de zi cu zi, suntem obișnuiți să căutăm modalități mai ușoare de a pregăti un anumit fel de mâncare. Desigur, încălzirea banală a alimentelor are o mare importanță, nu-i așa? Dar este posibil, de exemplu, să fierbeți apă într-un cuptor cu microunde. La urma urmei, acesta din urmă ocupă deja, în mod meritat, un loc de onoare în fiecare bucătărie. Alăturați-vă nouă în următoarele minute pentru a afla răspunsul la această întrebare.

Fierberea apei în cuptorul cu microunde

Sandvișuri fierbinți, reîncălzirea mesei de seară sau o ceașcă de ceai? Niciuna dintre acestea nu reprezintă o problemă atunci când aveți un cuptor cu microunde. Ce să mai spunem, gospodinele istețe reușesc să pregătească chiar și produse de patiserie simple într-o astfel de tehnică. Interesant este însă faptul că există unele lucruri care nu trebuie făcute dacă problema este legată de ajutorul casnic menționat mai sus.

Astfel, de exemplu, nu se recomandă fierberea apei în cuptorul cu microunde. Deși asta sună, sunt de acord, destul de ciudat. La urma urmei, acest dispozitiv electric încălzește literalmente substanțele care conțin apă datorită radiațiilor electromagnetice în domeniul decimetrilor. Datorită acestui fapt, puteți pregăti rapid gustări, reîncălzi alimente sau dezgheța alimente deja gătite.

Din păcate, în cazul apei, situația este oarecum diferită. Iar problema, destul de interesant, este lichidul în sine. Așadar, dacă doriți să fierbeți apă în cuptorul cu microunde, de exemplu, fiți pregătiți ca gustul să se schimbe. Diferența s-ar putea să nu fie sesizabilă decât dacă sunteți o persoană sensibilă. Acest lucru se datorează faptului că încălzirea este inegală.

Alterarea gustului și supraîncălzirea

Pentru a fi mai precis, microundele afectează moleculele de apă într-o ordine aleatorie. Ca urmare, o zonă se încălzește în timp ce cealaltă rămâne vizibil rece. Schimbarea gustului este, de asemenea, afectată de lipsa de oxigen. În gătitul tradițional, moleculele de O2 sunt eliberate în mod natural. Acest lucru poate face ca apa să pară stătută.

Fierberea apei în cuptorul cu microunde nu este o idee bună nici dintr-un motiv mai serios. Și nu, nu ne vom ocupa astăzi de teorii ale conspirației. Pericolul constă, de fapt, în supraîncălzirea recipientului. Acesta se poate prăbuși din cauza unei schimbări bruște a temperaturii ambientale. Acest lucru, după cum puteți ghici cu ușurință, atrage după sine riscul de arsuri sau răniri.

Bineînțeles, nu vă încurajăm să nu mai fierbeți apă în cuptorul cu microunde. La urma urmei, britanicii folosesc adesea un astfel de truc pentru a face ceai. Această băutură, după cum știți, este incredibil de populară în rândul locuitorilor din insulele britanice. Cel mai important lucru este să folosiți un recipient rezistent la căldură, care poate rezista fără probleme la astfel de încercări.

Leave a Response