Stil de viață

Prepară fulgii de ovăz astfel și devin un arzător de grăsimi

Fulgii de ovăz au fost mult timp asociați cu afirmația că sunt perfecți pentru un mic dejun sănătos și sățios. Rețeta populară poate fi adaptată cu ușurință prin adăugarea unei varietăți de fructe, nuci și condimente. De data aceasta, vă sugerăm să combinați fulgii de ovăz cu un produs care va face din ei un set extrem de nutritiv pentru a promova pierderea în greutate. Iată un duo care va îmbunătăți în mod intenționat digestia, va ajuta la menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge și va sprijini construirea unui fizic impresionant.

Este fulgii de ovăz sănătoși?

Iată una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru micul dejun. Totul se datorează conținutului său ridicat de fibre, vitamine și minerale. Pregătirea acestui fel de mâncare emblematic este ușoară, astfel încât chiar și persoanele care cred că au două mâini stângi pentru gătit se pot descurca. Lista proprietăților benefice ale fulgilor de ovăz va convinge pe toată lumea să încerce prepararea sa.

  • Fulgii de ovăz sunt o comoară de fibre, așa că ajută la digestie, previne constipația și te menține sătul mai mult timp. După acest mic dejun, veți rezista cu ușurință până la al doilea mic dejun sau până la prânz.
  • Fulgii de ovăz au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Acesta previne vârfurile și scăderile bruște de energie. Amintiți-vă doar să vă alegeți cu înțelepciune garniturile. Un munte de fructe uscate sau bucăți de ciocolată nu vor susține aceste proprietăți.
  • Fulgii de ovăz sunt o sursă de proteine, care sunt esențiale pentru construirea și recuperarea masei musculare.
  • Fulgii de ovăz sunt bogați în vitaminele B, fier, magneziu și zinc, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Acestea afectează procesele metabolice, starea de spirit, capacitatea de concentrare și de memorare și starea normală a pielii.

Schimbați un singur lucru într-o rețetă de fulgi de ovăz

Unii oameni își fac fulgii de ovăz cu lapte, alții apelează la băuturi pe bază de plante. Nu puțini sunt cei care fac terciul cu apă pentru a-i reduce valoarea calorică. Vreți să vă mențineți greutatea sau să pierdeți câteva kilograme? Optați pentru terciul cu chefir. Produsul lactat fermentat are aproximativ 50 de calorii la 100 de grame, așa că, cu siguranță, nu vă va transforma masa într-o bombă calorică. Se hidratează perfect, în plus, kefirul are un efect de slăbire.

Acest terci de ovăz este un arzător de grăsimi

Fulgii de ovăz cu chefir sunt ideali pentru persoanele care își urmăresc greutatea. Mai presus de toate, datorită unui astfel de adaos, felul de mâncare este plin de probiotice, care susțin o floră intestinală sănătoasă, îmbunătățesc digestia și, de asemenea, întăresc sistemul imunitar. Cu un organism slăbit de infecții, ar fi dificil să se realizeze o pierdere eficientă în greutate. În același timp, metabolismul este accelerat.

Proteinele ușor digerabile conținute în chefir asigură energie și favorizează recuperarea și dezvoltarea musculară. Activitatea fizică regulată este una dintre bazele reducerii greutății, așa că organismul ar trebui să fie îngrijit și în acest domeniu. Nivelurile stabile de zahăr din sânge datorită fulgilor de ovăz previn senzațiile bruște de foame, gustările și poftele de dulce.

Cum se prepară fulgii de ovăz cu chefir?

Făcând această modificare a rețetei, prepararea propriu-zisă a mâncării rămâne în mare parte neschimbată. Se toarnă 5 linguri de fulgi de ovăz peste o cană de chefir. Se lasă deoparte în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Dacă doriți să serviți fulgi de ovăz la micul dejun, este bine să îi preparați seara. Îmbogățiți-l cu fructe de sezon și nuci.

Leave a Response