Stil de viață

Sunt ieftine și nu le cumpărăm deloc. Curăță intestinele ca un aspirator, ajută la scăderea în greutate

Au un aspect discret și împărtășesc proprietăți cu fulgii de ovăz. Tărâțele vă pot ajuta efectiv să slăbiți și să vă simțiți mai bine, dar poartă cu ele și o serie de alte beneficii pentru sănătate care vă vor fi de folos pentru mai mult decât o dietă.

Tărâțele și fulgii de ovăz au multe în comun. Tărâțele reprezintă stratul exterior al cerealelor care formează fulgii și se formează atunci când cerealele precum grâul, ovăzul, secara sau spelta sunt măcinate. Cândva considerată deșeu, tărâțele sunt acum apreciate pentru proprietățile lor pentru sănătate. Acestea conțin cantități uriașe de fibre, minerale și vitamine, care sunt concentrate în această parte exterioară a cerealelor.

De ce să consumăm tărâțe?

Puteți găsi cu ușurință diferite tipuri de tărâțe în magazin. Cele mai populare sunt cele de grâu, ovăz și secară. Toate conțin fibre, dar diferă în ceea ce privește compoziția și proprietățile. Tărâțele de grâu sunt cele mai bogate în fibre, ceea ce le face ideale pentru cei care urmează o dietă. Tărâțele de ovăz, deși mai sărace în fibre, furnizează acid linoleic valoros. Tărâțele de secară, pe de altă parte, sunt bogate în potasiu și magneziu, care aduc beneficii inimii și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

În lupta împotriva excesului de greutate, fibrele joacă un rol esențial. Nutriționiștii recomandă produsele bogate în acest ingredient, iar tărâțele, în special cele de grâu, sunt o sursă excelentă. Consumul de fibre din tărâțe face ca senzația de sațietate să dureze mai mult, reducând dorința de a lua gustări între mese.

În plus, tărâțele au și un efect pozitiv asupra metabolismului și aduc beneficii intestinului, ceea ce poate reduce riscul de cancer de colon. Acestea promovează dezvoltarea microflorei intestinale benefice și ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Dacă aveți o problemă cu colesterolul ridicat, includerea tărâțelor în dieta dumneavoastră poate fi foarte benefică.

Utilizarea tărâțelor în bucătărie. Cum să mănânci tărâțe?

Odată ce v-ați obișnuit cu gustul tărâțelor, veți vedea că acestea au multe utilizări în bucătărie. Proprietățile lor valoroase nu se pierd în timpul gătitului sau al coacerii. Puteți să le prăjiți într-o tigaie și să le adăugați în salate sau în salate, supe cremoase și chiar să le folosiți în produse de patiserie dulci, cum ar fi prăjiturile cu ovăz sau în pâine. De asemenea, sunt bune în chiftele vegetariene, clătite cu cartofi și pot fi folosite ca topping pentru fripturi de carne sau legume. De asemenea, sunt excelente pentru a fi presărate pe muesli.

Cu toate acestea, este important de reținut că fibrele conținute în tărâțe sunt o substanță care leagă cantități semnificative de apă, astfel încât este important să creșteți aportul de lichide (cel puțin 1,5-2 litri pe zi) dacă includeți mai multe fibre în dieta dumneavoastră, de exemplu sub formă de tărâțe. Fibrele din tărâțe au nevoie de un mediu apos pentru a funcționa. În caz contrar, efectele sale pot fi contraproductive sub formă de constipație. Cât tărâțe să mănânci pe zi? Dacă tărâțele nu au mai făcut parte din dieta dumneavoastră, începeți cu o cantitate mică, de 2-3 lingurițe pe zi, pentru a preveni durerile abdominale.

Leave a Response