Stil de viață

Toarnă apă peste tulpinile de cireșe și iată ce începe să se întâmple cu corpul tău

Începutul sezonului cireșelor este salutat de fiecare iubitor al acestor fructe dulci. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că tulpinile lor ascund un secret fascinant. De aceea, uneori merită să puneți tulpinile de cireșe înapoi în castron în loc să le aruncați. Și de ce? Să vă explic.

Caracterul sezonier al unor fructe le face exclusive. Acest lucru este valabil, desigur, pentru foarte popularele căpșuni poloneze, dar și pentru afine, zmeură sau, nu în ultimul rând, cireșe. Pe acestea din urmă le aștept în fiecare an cu sufletul la gură, pentru că eu personal le plasez chiar deasupra fructelor de pădure menționate mai sus. Cu ceva timp în urmă am aflat ceva foarte interesant despre ele. De atunci, nu mai arunc la gunoi o parte din tulpini, ci le păstrez pentru mai târziu.

Cireșele – merită să vă placă

Se întâmplă adesea în viață ca ceea ce este cel mai plăcut pentru papilele gustative să nu fie neapărat plăcut pentru organism. Sunt sigur că știți despre ce vorbesc. Cu toate acestea, fructe precum cireșele formează un puternic contrabalans pentru orice fel de chipsuri sau dulciuri. Pe scurt: îți vine să le mănânci la grămadă, dar, în același timp, poți să o faci. De ce?

Dintre toate beneficiile asociate consumului de cireșe, trebuie cu siguranță evidențiat conținutul ridicat de vitamina C, polifenoli, antociani, iod și potasiu. De asemenea, merită menționată cantitatea surprinzător de semnificativă de fibre pe care aceste fructe o au. Există suficiente fibre pentru a face din cireșe o gustare nutritivă care vă va menține sătul pentru o perioadă lungă de timp. Apropo, vă va susține sistemul cardiovascular, sistemul digestiv și tiroida. Ce coincidență frumoasă, nu-i așa?

Cozi de cireșe – nu le aruncați!

Nu numai cireșele, ci și codițele lor sunt foarte sănătoase. Desigur, nu putem să le mâncăm pur și simplu, dar le putem folosi pentru a face o murătură sănătoasă. Trebuie doar să tocăm tulpinile, să turnăm apă clocotită peste ele și să le lăsăm la infuzat timp de un sfert de oră. Apoi strecurați și ați terminat.

Probabil că te întrebi ce obții bând această băutură. Răspunsul este foarte simplu: aproape tot ceea ce am menționat în legătură cu fructele. Infuzia din codițe de cireșe este o sursă de vitamine, minerale și antioxidanți. Băutura acesteia (recomandată de două ori pe zi, timp de maximum 2 săptămâni) este, de asemenea, un mare stimulent pentru metabolism și, prin urmare…. pierderea în greutate. Și anvelopa de pe burtă va dispărea!

Leave a Response