Stil de viață

Un grădinar experimentat ne dezvăluie cum să folosim pâinea veche în grădină. Este un miracol

Îngrășămintele naturale și artizanale sunt foarte apreciate de grădinari, pe bună dreptate. Profesioniștii experimentați au o perspectivă asupra a ceea ce intră în preparatul special în fiecare etapă de pregătire. Acest lucru asigură că plantele lor primesc doar ce este mai bun. Se pare că unul dintre cele mai importante ingrediente care hrănesc castraveții și roșiile și le asigură o creștere excepțională se găsește în bucătărie.

Cum se face îngrășământ din pâine uscată?

Îngrășămintele de casă cu zero deșeuri sunt ideale pentru grădinile în care dorim să folosim cât mai puține substanțe chimice. Astfel de metode înseamnă că ne putem bucura fără griji de produsele cultivate acasă și recoltate ulterior. O sursă excelentă de nutrienți pentru susținerea roșiilor sau a castraveților coapte la soare este îngrășământul făcut din pâine uscată care nu a fost consumată proaspătă. Cum se face un îngrășământ eficient pentru plante din pâine?

Începeți prin a aduna 3-4 felii de pâine veche, pe care le tăiați apoi în bucăți mai mici. Apoi, puneți-le într-un recipient ars, curat și uscat, turnați 300 ml de apă filtrată și adăugați o lingură de zahăr alb. Amestecați totul bine și lăsați deoparte pentru aproximativ 3-4 ore. După acest timp, strecurați îngrășământul într-un recipient curat, diluați-l cu 700 ml de apă și adăugați trei linguri de lapte. Aplicați acest nutrient o dată la două săptămâni. Cel mai bine este să îl turnați direct sub plante, dar puteți folosi și o sticlă cu pulverizator și să-l pulverizați abundent pe frunze.

Pâinea uscată ca îngrășământ – o metodă alternativă

Al doilea brevet pentru utilizarea pâinii în grădină este la fel de simplu, dar necesită răbdare. Pentru a pregăti o nutriție puternică pentru plantele iubitoare de acizi avem nevoie:

  • 1,5 kg de pâine integrală uscată
  • 10 l apă filtrată sau apă de ploaie

Prepararea hranei uscate pentru pâine

  • Începeți prin a zdrobi sau tăia pâinea în bucăți mai mici și apoi puneți-o într-o găleată. Turnați 10 litri de apă peste tot. Este important ca lichidul să acopere bine toată pâinea.
  • Amestecați bine interiorul găleții și apoi acoperiți partea de sus cu tifon sau cu un scutec antitetanos curat.
  • Lăsați amestecul astfel preparat într-un loc cald timp de șapte zile. Nu uitați să amestecați amestecul o dată pe zi.
  • După alte 2-3 zile, fărâmițați suplimentar pâinea înmuiată. Acest lucru se poate face cu mâinile asigurate cu mănuși sau se poate folosi un blender.
  • După o săptămână, îngrășământul este gata de utilizare. Totuși, înainte de a-l turna peste castraveți și roșii, strecurați mai întâi amestecul prin tifon sau printr-o sită groasă.
  • Dacă doriți să îmbogățiți solul cu calciu și potasiu la udare, puteți adăuga 200 g de cenușă la 5 litri de îngrășământ.

Leave a Response