Stil de viață

Un miracol pe care îl ocolim în magazin. Vindecă inflamațiile și ajută la scăderea în greutate

Ghimbirul proaspăt este foarte des folosit pentru a face infuzii încălzitoare și ca remediu pentru infecții. Cu toate acestea, utilizările acestui condiment aromat sunt mult mai largi. Cum poate ghimbirul să îmbogățească alimentele și băuturile?

Cum să folosiți ghimbirul în gătit?

După cum puteți ghici cu ușurință, ghimbirul proaspăt este mai valoros decât rădăcina măcinată, uscată. Are un gust mai puternic, înțepător și o aromă puternică. Acesta este motivul pentru care se adaugă de obicei în mâncăruri în cantități mici, deoarece poate copleși cu ușurință aroma. Este deosebit de importantă în bucătăria orientală și indiană. Trebuie decojit, apoi tăiat cubulețe, feliat sau ras.

Cum se prepară saramura de ghimbir?

Rădăcinile fin zdrobite se toarnă peste apă clocotită și se lasă la răcit. Cu cât așteptarea este mai lungă, cu atât gustul este mai pronunțat (are cel mai bun gust a doua zi, când arde în gât). Poate fi consumat ca băutură omogenă sau transformat în amestecuri, de exemplu cu miere, suc de lămâie, gutui confiate sau alte fructe. Ghimbirul proaspăt este un ingredient valoros în ceai, precum și în celebra băutură medicinală numită „lapte de aur”.

Rețetă pentru sos de ghimbir

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă 2-3 linguri de ghimbir ras fin și alte condimente picante la alegere, cum ar fi usturoi pisat, paprika și ceapă. Se merită îngroșat cu făină. Este recomandat în special pentru mâncăruri de pește și mâncăruri de legume, de exemplu legume mixte servite cu orez. Sosul de ghimbir poate fi, de asemenea, făcut dulce și picant prin adăugarea a 1-2 linguri de miere. În această formă este servit cu carne de pasăre, printre alte feluri de mâncare.

Ciorbe și creme cu ghimbir

Ghimbirul proaspăt este un bun adaos la multe supe, precum și la creme. Acesta le îmbunătățește gustul și aroma. Este deosebit de potrivit pentru supele de dovleac gătite în supe pe bază de bulion cu bulion de ceapă și cremă de morcovi.

Utilizările ghimbirului sunt, desigur, mult mai largi. Printre altele, rădăcina proaspătă este folosită pentru a face marinate, este un ingredient în sosurile pentru carne și, de asemenea, în mâncărurile la grătar. Printre utilizările bine cunoscute se numără condimentarea somonului la grătar și a curcanului la grătar.

La ce ajută ghimbirul proaspăt?

Ghimbirul este un remediu apreciat pentru răceli și infecții de toate tipurile. Ajută la tuse deoarece fluidizează secrețiile din căile respiratorii și facilitează expectorarea. Are un efect sudorific, antipiretic și antiviral. Stimulează metabolismul (ajută în cazul infecțiilor gastrointestinale și, de asemenea, pentru pierderea în greutate). Scade nivelul colesterolului. Are efecte antiemetice.

Unde să depozitați rizomii de ghimbir?

Ghimbirul trebuie depozitat în frigider. Cel mai bine este să îl puneți într-o pungă de plastic, dar învelit într-un prosop de hârtie. Astfel, își poate păstra termenul de valabilitate până la câteva săptămâni.

Desigur, cel mai rațional lucru este să îl cumpărați în mod regulat de la magazin în cantități pe care le veți folosi în câteva zile. Ghimbirul este bun pentru congelare. Puteți chiar să-l zdrobiți și să-l puneți în tăvițe pentru cuburi de gheață.

Cine ar trebui să evite consumul de rizom de ghimbir?

Ghimbirul se numără printre condimentele care ar trebui utilizate rațional, cu precauție. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu ulcer gastric și duodenal, precum și pentru cele care se luptă cu refluxul. Cei care iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale ar trebui să-și consulte medicul cu privire la consum.

Leave a Response