Deși folia de aluminiu este o parte esențială a fiecărei bucătării, mai mult de o persoană s-a întrebat probabil dacă este dăunătoare pentru sănătate. Se pare că da, dar într-un caz anume. Ce este mai bine să nu păstrezi în ea?

Este folia de aluminiu dăunătoare pentru sănătate? Totul din cauza aluminiului

Folia de aluminiu este cel mai des folosită în bucătărie, unde pregătim mese delicioase. Este potrivită pentru cuptor și pentru grătar, deoarece nu se topește atunci când este încălzită. În plus, adesea învelim mâncarea în ea, cum ar fi sandvișurile pentru școală sau serviciu, astfel încât aceasta să rămână proaspătă mai mult timp și să nu se murdărească în jurul nostru. Nu e de mirare că atât de mulți oameni o folosesc. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că este fabricat din aluminiu, care poate fi dăunător pentru sănătate în cantități excesive. La ce ar trebui să fiți atenți pentru a-l folosi în siguranță?

Când este dăunătoare folia de aluminiu? Fiți atenți la următoarele

Coacerea necorespunzătoare a unor alimente în folie de aluminiu poate provoca scurgerea aluminiului în folie. În timp ce la persoanele sănătoase este mai devreme sau mai târziu aproape complet excretat în urină, în cazul problemelor renale poate avea un efect fatal asupra sănătății. Aluminiul are un efect negativ asupra sistemului nervos și circulator și, de asemenea, se depune în oase, ceea ce favorizează apariția leziunilor. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să aruncați imediat folia la gunoi. În schimb, fii atent și cumpătat și evită greșelile comune atunci când pregătești mâncarea. Nu uitați că, dacă orice lucru legat de sănătatea dumneavoastră vă îngrijorează, mergeți la un medic care va comanda analizele corespunzătoare.

Cu ce să nu combini folia de aluminiu? Feriți-vă de aceste produse

Mulți oameni împachetează aproape toate produsele și alimentele în folie de aluminiu, fără să realizeze că unele dintre ele sunt complet nepotrivite pentru acest lucru, deoarece aluminiul pătrunde mult mai ușor în folie. Ce este mai bine să nu coaceți sau să nu depozitați atunci când folosiți folie de aluminiu? În primul rând:

  • Alimentele acre, cum ar fi castraveții și varza murată, citricele și merele,
    Alimentele puternic aromatizate, în special sarea
  • alimente foarte grase, cum ar fi carnea (grăsimea suplimentară poate reacționa cu aluminiul pentru a forma compuși dăunători)
  • produse cu conținut ridicat de zahăr sau alcool

SFAT: Deci, în ce ar trebui să ne împachetăm mâncarea? În loc de folie de aluminiu, puteți folosi recipiente din sticlă, care sunt ușor de curățat și vor păstra alimentele în ele pentru o perioadă lungă de timp.

Articole înrudite:

Nici pro bio, nici pro eco. Unde se aruncă folia de aluminiu? Cei mai mulți o fac greșit. Și eu, dar nu o voi face

Rulați folia de staniol într-o minge și puneți-o lângă chiuvetă. Aceasta este o mare economie