Cireșele dulci sunt acompaniamentul perfect pentru prăjiturile și produsele de patiserie de vară. La urma urmei, nu este nimic mai ușor decât o plăcintă de casă cu acest fruct. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți încânta întreaga familie cu un desert ușor și gustos.

La începutul lunii iunie, primele cireșe slovace apar deja pe piețe. Din fericire, avem toată vara la dispoziție pentru a ne bucura de gustul lor unic. Dacă doriți să vă surprindeți familia, încercați de exemplu această rețetă de plăcintă delicioasă cu cireșe. Nicio altă prăjitură nu este atât de simplă și totuși atât de gustoasă.

Ce probabil nu știai despre cireșe

Gustul dulce al cireșelor este una dintre cele mai populare bunătăți de sezon. Se bucură de o popularitate de durată de ani de zile. Pe lângă gustul lor excepțional, acestea sunt apreciate și pentru valoarea lor nutritivă și abundența de vitamine.

Sunt pline de vitamina C, care afectează pozitiv sistemul nostru imunitar. Vitamina A pe care o conțin ne îmbunătățește vederea și starea pielii. Mai ales vara, merită să ajungem la cireșe. Acestea sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de minerale, cum ar fi potasiu, fier, magneziu și calciu.

Ele pot fi consumate crude sau transformate într-un compot delicios, de exemplu. Regii bucătăriei casnice le folosesc adesea pentru a face gemuri și conserve delicioase. Dar nu este nimic mai ușor decât să conjuri o tartă rapidă. Nu este nevoie decât de câteva minute și de un cuptor preîncălzit. În scurt timp, aveți o plăcintă cu cireșe delicată și unică. Încercați această rețetă de exemplu.

Rețetă pentru plăcintă cu cireșe

Ingrediente:

  • 500 g făină semi-grosieră
  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 1/2 cană de zahăr
  • 3 ouă
  • 250 g unt
  • iaurt natural
  • pachet de zahăr vanilat
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • zahăr pudră pentru presărat

Preparare pas cu pas:

  1. Se topește untul într-o cratiță și se lasă să se răcească.
  2. Spargeți ouăle într-un castron mare și bateți-le împreună cu zahărul.
  3. Într-un castron separat, bateți împreună făina și praful de copt.
  4. Se amestecă ușor, se adaugă făina, apoi pliculețul de iaurt și în final untul răcit.
  5. Se amestecă totul bine până se obține o masă coerentă.
  6. Se tapetează fundul formei de copt cu hârtie de copt. Alternativ, ungeți fundul formei cu grăsime și pesmet.
  7. Se așază aluatul în tavă și se pun cireșele deasupra, apoi se presează ușor.
  8. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade și coaceți prăjitura timp de aproximativ 45 de minute. După acest timp, verificați prăjitura cu un bețișor, dacă prăjitura nu este coaptă, mai dați-i câteva minute.
  9. Puteți presăra tortul finit cu zahăr pudră pentru decorare. Poftă bună!

Articole înrudite:

Are gust de cheesecake, dar nu este. Este o specialitate venită direct din Țara florilor de cireș

Delicioasă până când îți vine să salivezi. Nu trebuie să mai alergi la magazinul de dulciuri, pentru că le poți face acasă cu această rețetă