despre hrană

Nu există căpșuni: Cum diferă soiurile de căpșuni și la ce sunt potrivite

33views

1) Karmen

Un soi autohton de căpșuni ceh, foarte moale și suculent, de o culoare purpurie frumoasă. Divin pentru cărora le dă suc. Din cauza moleșelii lor, căpșunile Karmen sunt nepotrivite pentru congelare și compot. Ele pot fi scobite.

2) Corona

Acesta este un soi vechi, cu un echilibru între dulceață și aciditate. Căpșunile sunt ferme, dar foarte suculente. Excelent pentru consumul direct și pentru conservare (de exemplu, compoturi).

3) Senga sengana

O varietate a bunicilor noastre. Căpșunile au o culoare frumoasă și închisă, pe care o dau cu ușurință cremelor sau . Versatile, cu un gust ușor picant și foarte aromat.

4) Honeyoe

Acesta este un soi foarte timpuriu, cu un gust proaspăt și plăcut acrișor. Are fructe mai degrabă mai moi, așa că este perfect pentru sau sirop. Pe vreme însorită și caldă, fructele pot avea o notă de amărăciune de „grapefruit”.

5) Sonata

Are multă pectină, așa că este bun pentru gemul de căpșuni. Tolerează foarte bine înghețul. Are o culoare mai degrabă portocalie, așa că nu este recomandată pentru mâncăruri cu căpșuni, de exemplu, deoarece nu le dă o nuanță distinctă. Gustul este, totuși, plăcut de dulce.

6) Mara de Bois

Plantă în relief, perenă, potrivită pentru ghivece. Amintește de căpșunile sălbatice.

7) Malwina

Un soi de sărbători târzii cu fructe mari, supranumit „vitacit” de către cultivatori: creează dependență, fiind dulce și acru în același timp. Versatil, se congelează bine.

8) Wendy

Acesta este un soi foarte timpuriu. Căpșunile Wendy se caracterizează printr-o concentrație mare de zaharuri, practic fără acid. Ele sunt foarte populare printre copii.

Leave a Response