În căldura care se apropie, merită să ajungeți la o limonadă răcoritoare care nu numai că vă potolește setea, dar are și un gust minunat. Noi o preparăm pe bază de lămâi, folosind chiar și coaja acestora. Rezultatul este un concentrat de lămâie pe care îl completăm la final cu apă. Vezi rețeta rapidă și ușoară.

Limonada este o băutură versatilă, care este ideală atunci când temperatura exterioară atinge plafonul. Se prepară din concentrat de lămâie congelat. Acesta conferă limonadei aroma sa intensă. Putem adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințele de gust.

Ingrediente pentru o limonadă răcoritoare

Prepară limonadă de casă cu lămâi, zahăr și apă folosind un blender. Aceste ingrediente sunt întotdeauna disponibile în magazine, așa că poate fi făcută în orice moment al anului, deși are cel mai bun gust vara, în zilele călduroase.

De câte ingrediente avem nevoie? Iată o listă:

  • 3 kg de lămâi
  • 1 l de apă
  • 0,5 kg de zahăr

Lămâile, care stau la baza limonadei, îi conferă acesteia o aromă distinctivă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară. Zahărul adaugă o dulceață subtilă și echilibrează aciditatea fructelor, în timp ce apa combină toate aromele într-un întreg armonios. Aceste ingrediente simple, dar unice, se combină pentru a crea o băutură delicioasă care vă potolește setea.

Rețetă de limonadă cu lămâie pentru zilele călduroase

  1. Pentru a face limonadă de lămâie, mai întâi spălați lămâile și clătiți-le cu apă clocotită.
  2. Apoi se decojesc fructele cu un decojitor și se îndepărtează membranele albe.
  3. În etapa următoare, puneți coaja de lămâie într-un bol și adăugați jumătate din zahăr. Se amestecă și se lasă deoparte pentru moment.
  4. Între timp, feliați lămâile și îndepărtați semințele. Adăugați cealaltă jumătate din zahăr la fructe. Amestecați ingredientele și apoi mixați-le.
  5. Apoi, se pasează coaja de lămâie și se adaugă la piureul de fructe, strecurând totul printr-o sită. Închideți concentratul de lămâie rezultat într-un recipient etanș și puneți-l în congelator.
  6. În cele din urmă, adăugați câteva linguri de concentrat de lămâie pe fundul ulciorului și acoperiți cu apă, amestecând totul bine.

Se toarnă limonada în pahare înalte și se ornează cu felii de lămâie proaspătă și frunze de mentă. Adăugați câteva cuburi de gheață.

Articole înrudite:

Cafea răcoritoare cu gheață pentru zilele călduroase. Rezultatul te poate surprinde

Nu căutați doar apă pe timp de caniculă. Există modalități mai bune de a vă răci rapid corpul