despre hrană

Sumacul este o bijuterie roșie din Orientul Mijlociu:

28views

Ce feluri de mâncare plac , , a ? Niciuna dintre ele nu este Nu pot face fără sumah! Sumah se obține prin zdrobirea bastonașelor de fructe ale arbustului de piele de căprioară, care se găsește în mod obișnuit în Marea Mediterană și în sud-vestul Asiei.

  • Condimentul are un gust clar acru fără nici o urmă de amărăciune, ceea ce îl face un înlocuitor ideal pentru sucul de lămâie sau oțetul.
  • Culoarea roșie Sumac nu este doar frumoasă la vedere, ci arată foarte spectaculos în farfurie. Mâncărurile preparate cu el nu vă vor încânta doar papilele gustative, ci și ochiul.

Cum se folosește sumacul?

Sumah este o parte inconfundabilă a amestecuri de condimente adjika și este, de asemenea, utilizat pe scară largă în bucătăria transcaucaziană ca înlocuitor al oțetului. Îl puteți întâlni în. aciditate și prospețime.

  • Carnea la grătar și marinade: Sumacul nu trebuie uitat cu siguranță atunci când se prepară la pui, pește sau carne mai grasă. Este, de asemenea, excelent în burgeri, tacos, moussaka sau chiar chiftele.
  • Legume prăjite: Sumah poate condimenta amestecurile de legume prăjite sau la grătar. De exemplu, este o modalitate excelentă de a ridica vinetele, conopida, ardeii sau dovleceii..
  • Salate și sosuri: Adăugați un vârf de cuțit de sumac în sosul de salată sau folosiți-l ca decor pe sau unde va ieși în evidență frumos.
  • Crutoane de năut: Se adaugă sare, piper și sumac la năutul scurs, se amestecă bine cu ulei de măsline și se prăjește în cuptor. Se pun la fiert și se fierb într-un castron mare, împreună cu năutul, iar năutul se pune la fiert într-o cratiță încinsă. , ceea ce va adăuga o notă de eleganță salatelor, supelor și mâncărurilor din legume.
  • Ouă și brânză: Sumah scoate în evidență aroma brânzeturilor precum feta și se pretează bine la mâncăruri cu ouă, cum ar fi .
  • Cu mai multe condimente: Gustul de sumac este excelent se combină bine cu fulgi de chili sau un nou condiment.

De unde se poate obține sumah?

Deși sumacul este relativ necunoscut în Republica Cehă, nu este nevoie să mergeți până în Orientul Mijlociu pentru a-l găsi. Cu toate acestea, dacă mergeți acolo, condimentul este un suvenir sau un cadou ideal din călătoriile dumneavoastră. Sumah poate fi poate fi comandat online sau obțineți-o în magazine specializate Magazine arabe.

Surse.

Leave a Response