Noutăți

7 sfaturi pentru un somn mai bun cu artrită psoriazică

Artrita este un termen pentru mai multe tipuri de tulburări musculo-scheletice. Iar această durere poate fi și mai gravă odată ce nu aveți un somn de calitate. Consultați 7 sfaturi pentru a dormi mai bine cu artrită.

Artrita este un termen care se referă la mai mult de 100 de tipuri de tulburări musculo-scheletice. Cu toate acestea, tradus literal, înseamnă inflamație a articulației. Artrita psoriazică este o boală inflamatorie cronică a articulațiilor.

În timp ce această boală este foarte inconfortabilă, este important să ne gândim la somn. Lipsa de somn este cea care exacerbează durerea, dar atunci când o persoană nu poate dormi doar de teama durerii, această situație devine un cerc vicios în care persoana simte durere aproape toată ziua. Aruncați o privire la 7 sfaturi care vă vor garanta un somn mai bun și de calitate cu artrita psoriazică.

Pentru un videoclip cu sfaturi despre cum să dormi cu artrită, consultați canalul YouTube al lui Alyssa Kuhn, Arthritis Adventure:

Sursă: Youtube

Cum să dormi cu artrită

Un studiu a arătat că un procent șocant de 80% dintre persoanele care suferă de artrită au și probleme de somn. Indiferent de motiv, lipsa somnului și somnul de proastă calitate pot agrava durerea și pot avea, de asemenea, un impact asupra sănătății mintale.

Primul sfat în acest caz este un sfat controversat. Nu exagerați cu exercițiile fizice. Deși diverse tehnici de exerciții fizice pot ajuta durerea, dacă exagerați cu exercițiile fizice, consecințele se vor vedea noaptea, când articulațiile vă vor durea de la prea multe exerciții și nu veți putea dormi.

Al doilea sfat este să faceți suficiente exerciții fizice. Perioadele lungi fără niciun exercițiu sau activitate nu vor face decât să exacerbeze durerea, care nu vă va permite să clipiți din ochi. Este important să găsiți linia potrivită între a nu face nimic și a exagera cu exercițiile fizice, astfel încât să ajungeți la un nivel mediu fericit.

Un al treilea sfat este să folosiți un tratament încălzitor sau răcoritor pentru durere. Depinde ce ați încercat și ce opțiune preferați, dar a pune gheață pe articulațiile dureroase sau o sticlă caldă, pe de altă parte, vă poate ajuta atât cu durerea, cât și cu adormirea.

Sfaturi peste aur

Al patrulea sfat este să încercați diferite creme pentru dureri articulare. Desigur, acest lucru poate dura ceva timp, deoarece este o cursă lungă până când găsiți o cremă care vi se potrivește și vă ajută. Dar odată ce ați găsit-o și ați pus-o pe articulațiile dureroase înainte de culcare, veți simți o ușurare extraordinară și veți putea dormi din nou fără dureri.

Al cincilea sfat este să vă controlați durerea. Desigur, acest lucru poate fi foarte dificil atunci când aveți dureri cronice, dar cu exercițiile fizice, de exemplu, vă cunoașteți întotdeauna limita. Pentru a putea adormi și a scăpa de durere în timp ce dormiți, este important să vă cunoașteți limitele și să nu încercați să le depășiți.

Al șaselea sfat este o rutină de somn adecvată. Pe scurt, este important să îți înveți creierul că, chiar și atunci când ai dureri cronice, corpul tău are nevoie de odihnă. De aceea, este o idee bună să stabiliți o oră exactă când mergeți la culcare și să vă adaptați împrejurimile în consecință.

Cu o oră înainte de a merge la culcare, stinge lumina, unge-ți articulațiile cu o cremă care ajută, încearcă să te relaxezi cât mai mult, iar creierul tău va învăța această rutină după un timp. Ultimul sfat este să încercați să vă concentrați pe durere cât mai puțin posibil.

Găsește cât mai multe aspecte pozitive din viața ta pe care să te concentrezi și proiectează-ți-le în fiecare seară înainte de culcare. De exemplu, reiați-vă în minte situațiile care v-au făcut fericit în ziua respectivă. Poate părea copilăresc, dar psihicul este, de asemenea, cheia somnului, astfel încât menținerea unei minți cât mai pozitive este cu adevărat esențială.

Articole conexe

Surse: www.arthritis.org, www.wikiskripta.eu

Leave a Response