Noutăți

Cum să invocăm succesul: noi suntem stăpânii destinului nostru

Căutarea trifoiului cu patru foi, potcoava agățată pe ușă sau degetele încrucișate la spate sunt considerate de mulți simboluri ale norocului. Sportivii sunt, de asemenea, vocali cu privire la ritualurile lor.

Legenda baschetului Michael Jordan poartă aceiași pantaloni scurți sub tricoul său din NBA la fiecare meci, în timp ce vedeta tenisului Serena Williams nu își spală sau nu își schimbă șosetele deloc în timpul turneelor.

Americanca crede că orice schimbare ar face-o să piardă.

Superstițiile succesului, de la gesturi mărunte la o respectare scrupuloasă, există în culturile din întreaga lume.

Pieptenele aduc noroc

În Danemarca, oamenii adună veselă spartă aproape tot anul, sperând să o arunce în ajunul Anului Nou. Este un mod de a-și ura noroc în anul care vine. Unii copii danezi (și germani) lasă grămezi de veselă spartă la ușa prietenilor și vecinilor pentru a le ura noroc.

Magia roșului

Ajunul Anului Nou în China este cel mai popular ritual din această țară. Chinezii cred că norocul vine direct prin ușă. Astfel, în acea zi, un pătrat decupat din hârtie roșie este lipit pe ușa casei și pe el este scris hierogliful „fu” pentru „fericire”.

Pătratul cu hierogliful este lipit cu susul în jos. De ce?

Deoarece cuvintele „cu susul în jos” și „vin” sună la fel în chineză.

Așadar, întoarcerea hieroglifei „fericirii” cu susul în jos este același lucru cu a spune: „Fericire, vino!”

Și va veni, chinezii cred că va veni.

În alte țări, însă, culoarea roșie poate simboliza ghinionul. Nu purtați nimic roșu în timpul unei furtuni cu fulgere. Mai ales în Filipine.

Acolo, se crede că culoarea roșie atrage fulgerele.

Puterea Vărsătorului

Dacă trebuie să călătoriți vreodată în Serbia, să nu fiți surprinși când cineva din spatele dvs. stropește brusc cu apă. În această țară, se crede că apa face călătoria mai ușoară și aduce noroc.

Aruncarea unei monede în apă pentru a reveni într-un loc este o superstiție foarte veche.

Se credea că zeii care trăiesc în ape așteaptă daruri și îi vor favoriza pe cei care fac ofrande. Este o superstiție atât de populară încât se estimează că sute de mii de dolari sunt depozitați în monede în rezervoarele atracțiilor turistice în fiecare an!

Și evitați gălețile goale în satele rusești.

De fapt, nu numai că nu le cărați voi, dar dacă vedeți pe altcineva cărând o găleată goală, întoarceți-vă, altfel vă va aduce ghinion.

Piatra magică

Legendara piatră Blarney din cel mai faimos castel din Irlanda atrage mulțimi de vizitatori – oamenii vin să o sărute. Se crede că acest sărut (care, apropo, este sărutat în mod tradițional cu capul în jos) conferă unei persoane darul elocvenței și al sugestiei.

Deși poate fi inconfortabil și riscant să săruți o piatră, nu vă faceți prea multe griji. Personalul serviabil al castelului va fi bucuros să vă ajute, ținându-vă corpul grațios și curbat în loc.

Roosevelt s-a predat și el

Dacă auziți vreodată șoapta repetitivă ușor înspăimântătoare „iepure, iepure” sau „iepure alb”, să știți că persoana care șoptește este fie britanică, fie americană.

În aceste țări, se crede că repetarea „iepure, iepure” în prima zi a lunii va aduce noroc pentru următoarele patru săptămâni. Președintele Franklin Roosevelt nu a fost indiferent la această superstiție – în fiecare zi a lunii, doar

Dzin dzilin

Miresele irlandeze aleg clopoței mici și drăguți în loc de bijuterii. Sau pur și simplu le pun în buchetul de flori.

Clopoțeii sunt considerați acolo un simbol al norocului, deoarece se spune că sunetul lor alungă spiritele rele care intenționează să distrugă uniunea. În Irlanda se obișnuiește ca invitații să tragă clopotele la ceremonia de nuntă sau să le ofere cuplului ca dar de nuntă.

Bazându-se pe număr

Opt în chineză sună similar cu soarta și norocul, motiv pentru care chinezilor le place orice asociere cu opt.

Chinezii planifică nunți la date care includ acest număr și cred că cei cu numere de zbor sau de telefon marcate cu acest număr magic sunt deosebit de norocoși.

Rețineți că Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing au început pe 8 august la 8 ore, 8 minute și 8 secunde, ora locală.

Grosimea portofelului tău!

În ziua de Anul Nou, argentinienii mănâncă fasole deoarece cred că îi va ajuta să își păstreze locul de muncă actual sau chiar să găsească unul mai bun.

Fie că savurați fasole în ajunul Anului Nou sau în prima zi a anului, se crede că leguma aduce stabilitate financiară. Un mod ieftin și plăcut de simplu de a vă face provizii pentru anul viitor!

O superstiție transformată în fobie

Numărul 13 a îngrozit oamenii încă din cele mai vechi timpuri, motiv pentru care chiar și acum unele hoteluri nu au numărul 13, iar companiile aeriene nu au rândul 13. Dacă a 13-a zi este într-o vineri, ai probleme.

Această teamă este legată de timpurile biblice, de ultima cină a lui Iisus, când a fost trădat de Iuda, al treisprezecelea apostol.

Aceasta este probabil cea mai comună superstiție, atât de convingătoare încât există chiar și o fobie recunoscută oficial – triskaidekaphobia. Ea nu a fost combătută de unele minți luminate.

A fost odată o fobie care l-a chinuit chiar și pe Napoleon. Apropo, triskaidekaphobia este una dintre primele zece fobii din lume.

Superstiții amuzante

Superstițiile pot fi luate foarte în serios, desigur, dar de ce să nu le privim într-o lumină ușor diferită? V-ați săturat de iarnă și de zăpadă? Nu trebuie să vă mutați nicăieri. Trebuie doar să cumpărați schiuri, snowboard, patine sau sănii.

Nu va ninge până la primăvară – atâta timp cât transplantați roșiile de seră. Nu-ți place ploaia?

Ia-ți întotdeauna o umbrelă. Nu contează cât de întunecat devine cerul, nu contează ce promit meteorologii, nu va ploua până când nu ești distrat și nu-ți lași umbrela acasă.

Se spune că trebuie să fumezi înainte să vină autobuzul. Dacă ultima ta țigară este o țigară, autobuzul va sosi înainte ca tu să tragi măcar un al doilea fum, chiar dacă orarul spune că nu ar trebui să ajungă încă.

Dacă vreți neapărat să mergeți în grădină pentru a vă pune degetele de la picioare în pământ și munca, mașina sau familia se opun, începeți să vă faceți manichiura.

De îndată ce veți începe să vă lăcuiți degetele de la mâna a doua, familia va face coadă la ușă, anticipând cu nerăbdare o excursie în grădină. Dacă aveți nevoie disperată de atenție din partea familiei sau așteptați un apel foarte important, nu pierdeți timpul.

Faceți doar un duș. În acele cinci minute, toată lumea din lume vă va suna, inclusiv foști colegi de clasă cu care nu ați mai vorbit de cel puțin 20 de ani, poștașul va aduce cu siguranță un pachet, rudele vor fi la ușă, iar copilul dumneavoastră va trebui să meargă la baie sau să vorbească urgent cu dumneavoastră.

Dacă vă este dor de prietenii sau rudele pe care nu le-ați mai văzut de mult timp, încercați să nu vă faceți patul, să îngrămădiți cât mai multe vase în chiuvetă și să puneți la vedere o grămadă de rufe ciudate.

Nu vă îndoiți, forțe invizibile trag deja rața spre ușa dumneavoastră! Dacă vi se lovește mașina, coborâți și uitați-vă: dacă este din spate, veți primi mai mulți bani; dacă este din față, veți primi mai puțini.

Adaptat de pe metro.co.uk

Leave a Response