Noutăți

De ce gospodinele viclene străpung ouăle înainte de gătit: amintiți-vă acest truc util

Alături de ceai, fierberea ouălor este probabil cea mai simplă rețetă pe care o putem alege. Vi se pare că nu există nimic de îmbunătățit la ea? Dimpotrivă, cu un mic truc veți obține întotdeauna ouă fierte frumos rotunjite, care garantat nu se sparg.

Este atât de ușor, încât este greu să-ți dai seama câtă diferență va face acest sfat. Pur și simplu găuriți oul înainte de a-l pune în apa fierbinte. Da, o mică gaură poate face literalmente minuni, iar sandvișurile, bolurile de sandviș sau ouăle umplute vor fi întotdeauna perfecte.

Rețeta pentru decojirea ușoară a ouălor oferă pe youtube ONETV cz:

Sursa: Youtube

Doar o simplă pioneze

Perforarea unei coji de ou nu este dificilă, dar trebuie să fim atenți să nu deteriorăm coaja mai mult decât este necesar. Prin urmare, va fi ideal să ne ajutăm de o pioneze destul de obișnuită, așa cum am folosit la avizierele de la școală.

În unele gospodării, este chiar posibil să mai găsim un fel de bol mic din centrul căruia iese un vârf scurt atunci când este apăsat (da, acesta este dispozitivul doar pentru găurirea ouălor).

Alegeți locul potrivit

Faceți o gaură în locul în care oul are o pungă de aer, adică la capătul său mai blând. Astfel, o viitoare cină sau poate un cadou pentru un vizitator poate intra direct în apa clocotită fără ca coaja să crape.

Deși în condiții normale, atunci când este încălzit rapid, aerul din interiorul oului se va dilata, deteriorând coaja fragilă, dar de data aceasta, datorită deschiderii fine, acesta va ieși cu ușurință. Singurul lucru pe care îl puteți observa sunt mici bule.

O formă mai frumoasă de privit

Un alt avantaj al acestei mici găuri este forma mult mai frumoasă a oului atunci când este gătit. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce presiunea din interiorul cojii este eliberată, albușul umple spațiul în care se afla golul de aer. În plus, există un alt avantaj pe care îl vom aprecia doar câteva minute mai târziu și care ne va economisi mult timp atunci când ne vom pregăti următoarea masă.

De asemenea, va ajuta la decojire

După cum am menționat, cu ajutorul trucului menționat mai sus, putem pune ouăle direct în apă clocotită, unde zece minute vor fi suficiente pentru ca acestea să fie complet perfecte. În plus – odată ce s-au răcit, vor fi decojite în câteva secunde. Principalul moment în care avem probleme cu îndepărtarea cojii este atunci când punem oul în apă rece, pe care o aducem apoi la fierbere. Astfel, albușul de ou are suficient timp să se atașeze treptat de membrana care îl separă de coajă, dar, în același timp, se lipește de obicei destul de ferm de aceasta atunci când este fiert.

Un vârf de cuțit de sare poate ajuta, de asemenea

Deci, câte muște am omorât cu o singură lovitură, sau mai degrabă cu o înțepătură de ac? Mai multe decât ați putea crede. Dar totuși, dacă doriți să vă asigurați o decojire ușoară a ouălor fierte tari, atunci ar fi mai bine să renunțați la cele mai proaspete. Bucățile care s-au odihnit câteva zile vor ieși întotdeauna mult mai bine din coajă. Sărați ușor apa în care urmează să fierbeți ouăle. Acest lucru nu le va afecta aroma, desigur, dar creșterea punctului de fierbere va reduce ușor timpul necesar pentru a le găti la consistența dorită. În plus, vom crește șansele ca oul să nu se spargă și să fie ușor de decojit.

Regulile sunt importante

După cum puteți vedea, chiar și gătitul obișnuit al ouălor nu este chiar atât de lipsit de reguli pe cât am putea crede. Totuși, nu este nimic complicat, iar dacă luăm în considerare toate aspectele pozitive pe care le aduce acest aliment, cu siguranță vom mânca unul sau două mai des decât obișnuiam.

Articole conexe

Surse: lifehacker.com, www.businessinsider.com, www.myrecipes.com

Leave a Response