Noutăți

Lucrurile vor fi în siguranță în dulap pentru mulți ani: Țineți minte aceste 3 cele mai importante sfaturi

Nimic nu mai încape în dulap, dar când mergem să alegem o cămașă pentru serviciu, constatăm că „nu avem cu ce să ne îmbrăcăm”. Dar ar putea fi vorba doar de proasta organizare a garderobei, care în primul rând ascunde cele mai bune lucruri până în spate și apoi, de asemenea, strică hainele mai mult decât recunoaștem. Haideți să punem capăt acestui lucru o dată pentru totdeauna.

Sunt sigură că și tu ai avut experiența de a descoperi în fundul dulapului o piesă de îmbrăcăminte pe care ai cumpărat-o cu ceva timp în urmă, ai depozitat-o și ai uitat de ea? Cum este posibil acest lucru? Pur și simplu pentru că spațiile de depozitare sunt aglomerate și – cu scuzele de rigoare – și dezordonate.

Și este, de asemenea, principalul motiv pentru care ne scoatem hainele șifonate, care în curând arată ca și cum le-am fi moștenit de la o persoană mult mai mare și mai voluminoasă. Adevărul trist și greu de admis este că nu putem da vina decât pe noi înșine.

Pentru a vedea mai multe trucuri, consultați videoclipul lui Katy Blazcik de pe YouTube:

Sursă: Youtube

Primul pas: totul afară!

Hainele merită propriul lor spațiu și, cel mai important, grijă în manipularea lor. Pentru a respecta această regulă, nu putem scormoni prin grămezi în dulapul nostru cu articole noi care zac printre cele vechi pe care nu le-am mai purtat de cinci ani și, sincer, au devenit puțin mai „mici” în acest timp.

Așadar, primul pas pe care îl facem în efortul de a proteja ceea ce vrem să purtăm este să ne sortăm constant garderoba. Așa că scoateți totul și nu vă faceți griji, va fi din nou mai bine.

Pasul doi: fără milă…

Ai putea fi surprins să vezi câte haine erau în dulap. Puneți în mod deliberat lucrurile pe care le purtați în mod regulat într-o grămadă specială. Cât de mică este? Probabil că este o parte disproporționat de mică din întreaga ta garderobă.

Și aici intervine sortarea consecventă și necruțătoare. Articolele aruncate nu trebuie să ajungă direct la coșul de gunoi, le putem dona cuiva, le putem coase din nou, le putem folosi pe cele cu adevărat bune pentru curățenia din casă, iar piesele mai bune pe care nu le-am făcut cum trebuie pot fi vândute pe internet sau în bazaruri ocazionale. Așa că nu ezitați să renunțați la regrete, nu este vorba despre a fi neglijent, ci doar despre a vă mișca…

Și încă o sortare

Acum rămâne doar ce porți cu adevărat și, mai important, ce vei purta. Asta are loc în dulapul tău pentru lunile următoare. Dar cum ne ocupăm de astfel de haine, astfel încât totul să fie la vedere? Ei bine, în primul rând, trebuie să existe o altă diviziune, iar aceasta are de-a face cu sezonalitatea.

Dacă este posibil, ar trebui să îți iei cutii care să se potrivească cu dulapul tău (cu cât poți fi mai precis, cu atât economisești mai mult spațiu). Puteți să vă puneți în siguranță articolele de iarnă (atent împăturite, desigur) în astfel de spații de depozitare pentru vară și invers pentru hainele de vară în timpul iernii.

Pasul trei: înapoi în dulap, dar ordonat

Chiar dacă vă depozitați hainele în dulap „așa cum trebuie”, adică fără cutii speciale, regula de bază va fi întotdeauna că articolele pe care le purtați în prezent vor fi cele mai accesibile.

Hainele care trebuie să mai aștepte câteva luni pentru oportunitatea lor s-ar putea să se afle la fundul dulapului sau în locuri la care abia poți ajunge. Acum vei avea mult spațiu rămas pentru piesele tale actuale. Care este cel mai bun mod de a le aranja, astfel încât să nu îmbătrânească și să fie la fel de bune ca noi peste ani?

Păstrați lucrurile în ordine cât mai mult timp posibil

O condiție de bază pentru depozitarea cu moderație a hainelor în dulap este spațiul suficient. Acesta este singurul mod în care nu va trebui să ne confruntăm cu încă cinci piese de îmbrăcăminte șifonate atunci când scoatem un tricou din grămadă.

Agață ce poți pe umerașe, astfel de haine se vor șifona mult mai puțin și vor fi mai ușor de găsit. Piesele mai scumpe din garderoba ta ar trebui cu siguranță să fie depozitate în acest fel, dar și tricourile și bluzele pe care vrei să le iei la serviciu fără să fii nevoit să le calci mult timp.

Pentru fuste și rochii, acest lucru este un dat. Hainele pe care le purtați acasă sau în grădină se vor odihni și ele confortabil împăturite într-un teanc ordonat.

Să vă simțiți bine și să economisiți bani

Un dulap ordonat nu numai că va oferi hainelor tale o viață mai lungă, dar te va face și să te simți bine de fiecare dată când îl deschizi. Claritatea, curățenia și mirosul rufelor tale îți vor da sentimentul potrivit al unei case confortabile și sigure și, de asemenea, vei economisi o mulțime de bani pentru a cumpăra mereu haine noi.

Articole conexe

Surse: www.nationalgeographic.com, www.housebeautiful.com, www.pods.com

Leave a Response