Noutăți

Medicul a descris cel mai simplu mod de a înghiți pastilele

Dacă aveți probleme cu înghițirea pastilelor, nu vă faceți griji. Nu ești deloc singur și nu este imposibil să înveți procedura corectă pentru a face sarcina mai ușoară. Trebuie doar să urmați câțiva pași graduali și chiar și copiii mici o pot învăța.

Ce poate fi mai ușor decât să înghițiți pur și simplu o pastilă mică, spun cei care nu au nicio problemă cu acest lucru. Dar există mai multe obstacole care pot sta în calea stăpânirii cu succes a acestui pas comun. Acestea sunt atât motive fiziologice, cât și psihologice, care trebuie mai întâi înlăturate sau depășite.

De asemenea, puteți găsi un tutorial util pe youtube într-un videoclip de la Cook Children’s Health Care System:

Sursă.

O simplă înghițitură? Dar în nici un caz…

În general, înghițirea necesită interacțiunea mai multor mușchi a căror activitate în creier este legată de mestecarea anterioară a alimentelor. Prin urmare, există persoane cărora le este dificil să separe pur și simplu cele două procese.

Pe scurt, înghițirea unei înghițituri mici fără a mesteca este dificilă pentru ei. Ca să nu mai vorbim de tabletele mai mari, pe care chiar și persoanele care pot face acest lucru fără probleme preferă să le taie în jumătate.

Nu putem subestima îngrijorările

O mare problemă poate fi o teamă destul de obișnuită. De ce? De sufocare, de exemplu. Această afecțiune în sine face ca gâtul să se strângă și înghițirea devine puțin mai dificilă.

Psihicul este puternic și astfel se poate ca în urma unei experiențe neplăcute în copilărie, de exemplu, când un medicament ar fi putut induce vărsături, să nu permită înghițirea unei pastile nici măcar la vârsta adultă. Dar să nu disperăm, totul poate fi antrenat.

Dacă nu există scăpare, va funcționa.

Să trecem în revistă câteva sfaturi simple despre cum să facem față unei probleme care ne poate afecta foarte mult sănătatea. În primul rând, este recomandabil să începem prin a pregăti psihicul, să „acceptăm” faptul că a venit momentul în care este pur și simplu important să stăpânim această abilitate, altfel pot apărea probleme mai mari. Și apoi putem începe să exersăm.

De la piesele mici la cele mai mari

Primul lucru pe care îl putem încerca este să înghițim bomboane foarte mici. Și dacă nici asta nu funcționează, sunt sigură că aveți acasă sprinkles pentru prăjituri, biluțe chiar mai mici decât un vârf de ac. Nimeni nu se poate gândi că una dintre ele l-ar putea sufoca.

Ei bine, dă-i drumul. Odată ce ai făcut asta, este timpul să ridici ștacheta și să găsești un aliment puțin mai mare care poate fi înghițit fără să mesteci.

O cantitate suficientă de apă este esențială

Nimic din toate acestea nu are șanse de reușită dacă avem gura uscată. Prin urmare, este necesar mai întâi să umeziți gura și gâtul cu câteva înghițituri de apă și apoi să beți pastila, sau o imitație practicată a acesteia, în mod corespunzător. Pregătiți un pahar cu apă și, de îndată ce pastila este aproape de gură, beți imediat.

Cum să înghițiți corect?

Înghițirea merge mult mai bine dacă plasați pudra aproximativ în mijlocul limbii. Dacă ați încerca să o introduceți cât mai adânc posibil în gură, ați putea dezvolta în primul rând un reflex de greață și chiar înghițirea în sine ar fi mai dificilă din cauza mișcării pe care o face limba în gură.

De asemenea, este inutil să vă înclinați capul atunci când înghițiți, o astfel de poziție este contraproductivă. Este mult mai avantajos să aplecați ușor capul într-o mișcare ca și cum ați da din cap în semn de acord.

Aceasta este doar prima încercare reușită

Este posibil să nu reușiți de prima dată și va trebui să aveți multă răbdare atunci când încercați să le predați această abilitate copiilor dumneavoastră. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, nu este o sarcină insurmontabilă, iar după ce au fost înghițite câteva pastile, nu veți face decât să vă întrebați cum este posibil să nu fi stăpânit o sarcină atât de ușoară atâta timp.

Nu e nicio rușine în asta, toți suntem diferiți și putem face ceva diferit. Totuși, această abilitate ne va face viața mult mai ușoară.

Articole conexe

Surse: www.massgeneral.org, www.healthline.com, www.health.harvard.edu

Leave a Response