Noutăți

Melcii sunt deosebit de vorace în acest an. Iată cum se descotorosesc de ele grădinarii din Germania

Puține vă pot devasta culturile precum melcii spanioli. Cum puteți lupta împotriva acestei „echipe” de melci într-un mod natural?

Limacșii, ca și alți dăunători, devin mai îndrăzneți! Iar „armele” care funcționau în trecut nu se mai aplică melcilor de astăzi.

„Este ca și cum ar fi câștigat imunitate la orice”, spune Petr, un grădinar din Pilsen, al cărui întreg strat de salată crocantă a fost distrus de o echipă de melci anul trecut. În zilele noastre? Se vor cățăra și vor mânca totul”.

Autorul videoclipului, Garden, vă arată cum poate alunga melcii fără substanțe chimice. Mai multe pe canal YouTube.com.

Sursă.

Inamicul din Spania

Poate că problema se datorează faptului că clasicul melc ceh a fost înlocuit de o specie mult mai invazivă – melcul spaniol. Și asta e o altă pisică! Melcul spaniol este mai lung, mai rezistent și are un apetit mult mai mare decât omologul său ceh.

În plus, este un hermafrodit, care este capabil să producă un număr incredibil de 220 de pui pe an. Așa că imaginează-ți ce ar putea însemna asta pentru grădina ta! Nu este atât de ușor să distrugi Spaniola, deoarece nu are dușmani naturali în natură.

Corpul său este dur, iar mâzga sa atât de amară încât nici cea mai înfometată găină nu se va bucura de ea. Așadar, cum elimini acest parazit din grădina ta?

Ferește-te de o întoarcere rapidă

Potrivit grădinarilor, lianei îi plac cel mai mult legumele crocante. O veți găsi cel mai des pe salată, varză sau canola. Nu este ușor să scapi de aceste creaturi vâscoase. Acesta este motivul pentru care mulți cultivatori de legume se bazează pe culesul manual.

Nu este plăcut, dar oricum este un pariu sigur. Cum se face. Solul umed le va atrage afară din ascunzători, iar apoi pur și simplu adunați-le într-o găleată și deportați-le în afara razei dvs. de acțiune.

Atenție însă! În cazul planetelor, alegeți un loc de „abandonare” ceva mai îndepărtat. Lăstunii iberici sunt excursioniști destul de buni și pot urca destul de repede. Ele pot acoperi o distanță de douăzeci de metri într-o singură noapte, ceea ce înseamnă trei metri pe oră.

Așadar, dacă nu vreți să le primiți înapoi cu multă fanfară, ar fi bine să faceți o excursie în colțurile îndepărtate ale străzii dvs.

Pulverizarea din cămară

De asemenea, puteți combate gândacii de pat cu spray-uri pe care le puteți face acasă. De exemplu, spray-ul cu chilli este foarte eficient. Cum să îl preparați: Macinați fin 30 de ardei iuți, puneți-i într-un borcan și turnați ulei peste ei. Lăsați amestecul la infuzat timp de câteva zile.

Apoi turnați-l într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați-l pe zonele în care își fac veacul melcii. Veți vedea că oaspeții nepoftiți își vor schimba curând cursul! Usturoiul are un efect similar cu chilli!

Baie de bere

Melcilor le place berea. Profitați de acest lucru și instalați o capcană de bere pentru ei. Cum să faceți asta. Și vei vedea câți însetați vor veni să o guste. Pentru cei mai mulți dintre ei, va fi ultima înghițitură, pentru că se vor îneca în baia de bere.

Curățare și aromă

Curățenia este, de asemenea, un remediu eficient împotriva melcilor. „Melcilor le place umezeala și umbra, așa că încercați să reduceți la minimum aceste locuri în grădina dvs.”, recomandă un grădinar din Germania vecină. El spune că este o idee bună să împiedici gazonul să crească prea mult și apa să se înmoaie în…

În mod similar, ar trebui să faceți ordine în jurul arbuștilor, unde se adună cel mai mult melcii și limacșii. Buruienile din straturile de flori oferă, de asemenea, un teren de reproducere pentru dăunători, așa că scapă întotdeauna de ele din timp. „Se spune că curățenia face prieteni.

În cazul melcilor, însă, alungă dușmanii”, glumește grădinarul, care recomandă plantarea în jurul straturilor de legume a unor ierburi aromatice precum levănțica, calendula sau levănțica. Se spune că dăunătorii sunt respinși de acest „cocktail aromat”. Așa că încercați!

Articole conexe

Surse: www.culinabotanica.cz, www.hubeni-skudcu.cz

Leave a Response