Noutăți

O Legiune ucraineană va fi creată în Polonia. „Voluntarii vor primi arme”

8 iulie. Volodymyr Zelensky și Donald Tusk semnează un acord privind cooperarea în domeniul apărării. Președintele ucrainean a declarat că unul dintre elementele acordului este „formarea și instruirea unei legiuni ucrainene pe teritoriul polonez”. Dl Zelenski a precizat ce sarcini vor fi atribuite acestei unități.

Legiunea ucraineană în Polonia. Zelensky: voluntarii vor putea semna un contract cu forțele armate

Volodymyr Zelensky a declarat într-o conferință de presă că Legiunea va fi „o nouă formațiune alcătuită din voluntari, în care cetățenii acestei țări care se află pe teritoriul polonez vor putea servi și participa la apărarea Ucrainei, după modelul Brigăzii ucraineano-polono-lituaniene. Toți voluntarii vor fi instruiți și echipați în Polonia”.

După cum a subliniat Donald Tusk, la elaborarea acordului cu Ucraina, a fost important pentru Polonia să se asigure că acesta nu este doar o declarație, ci un angajament concret.

„În viitorul apropiat, împreună cu alți aliați, vom îndeplini pas cu pas sarcinile stabilite în acest document. Am rămas realiști în activitatea noastră cu privire la text. Ucraina este foarte conștientă și apreciază tot ceea ce au făcut polonezii pentru a ajuta Ucraina”, a declarat Tusk.

Volodymyr Zelensky a declarat că acordul Polonia-Ucraina îi va ajuta pe ucraineni să protejeze viața cetățenilor lor și să „înfrunte răul Rusiei”.

„Deosebit de importante sunt prevederile privind cooperarea în contracararea atacurilor cu rachete rusești îndreptate spre Polonia. Împreună cu specialiștii noștri militari, vom dezvolta mecanisme pentru punerea rapidă în aplicare a acestei dispoziții a acordului”, a promis dl Zelenski.

Leave a Response