Noutăți

Rock and roll politic în Klaipėda. Romaldas Sakalauskas: „Aceasta este o decizie umană. M-am simțit neapreciat”

„Aceasta este o decizie umană.

M-am simțit neapreciat.

Am fost cel mai slab clasat dintre toți candidații filialei Klaipėda pe lista social-democraților pentru alegerile Seimas”, a declarat Sakalauskas pentru „Vakarų ekspres”.

El consideră că a așteptat până în ultimul moment ca conducerea Partidului Social Democrat să îi ofere o poziție mai înaltă.

„Dacă cineva îmi oferă locul 19 pe listă în loc de 88, atunci probabil că este mai multă nevoie de mine în altă parte”, spune Sakalauskas în matematică simplă.

„Valorile partidului și cele ale lui Romaldas Sakalauskas nu coincid.

Iar poziția pe lista electorală a fost determinată în principal de clasamentul candidaților, la care au participat membrii partidului”, a comentat pe scurt președintele filialei Klaipėda a Partidului Social Democrat Lituanian, Kęstutis Kvaraciejus.

El admite că un candidat care ar fi putut câștiga într-o circumscripție uninominală împreună cu social-democrații se retrage.

„Avem candidați puternici în divizie care ar putea reprezenta bine Klaipėda în Seimas. Decizia privind candidatul va fi luată în viitorul apropiat de către prezidiul partidului, personalul electoral și consiliu”, a declarat Kvaratsei.

R. Sakalauskas a fost ales în Consiliul Local Klaipėda în acest mandat pe lista Partidului Social Democrat, deși nu este membru al partidului.

Demisia sa va destrăma fracțiunea Partidului Social Democrat din Consiliul Local, deoarece o fracțiune nu poate fi formată decât din cel puțin trei membri.

R. Sakalauskas a declarat pentru „Vakarų ekspres” că intenționează să se retragă oficial din grup la reuniunea Consiliului din septembrie.

Vytautas Grubliauskas, actualul președinte al social-democraților, spune că situația a fost neașteptată.

De asemenea, el susține că partidul nu a primit nicio scrisoare oficială din partea lui Sakalauskas cu privire la deciziile sale.

Dacă grupul se va destrăma, Grubliauskas, împreună cu social-democratul Arvydas Cesulis, nu intenționează să se alăture altor grupuri și vor forma un grup separat de membri ai Consiliului.

Leave a Response