Noutăți

Ultima șansă de a tăia aceste patru ierburi: Nu mai pierdeți o zi

Doriți să vă asigurați o recoltă abundentă de plante aromatice până la sfârșitul acestui sezon? Începutul verii este ultima dată când unele dintre ele pot fi tăiate.

Vara este în plină desfășurare, iar odată cu ea vine și momentul perfect pentru înmulțirea ierburilor prin tăiere. Multe tipuri de ierburi sunt deja în plină creștere în această perioadă și vă puteți începe propriile răsaduri pentru viitor. Acest lucru va asigura o recoltă mult mai bogată.

Care sunt cele patru plante pe care ar trebui să le tăiați acum pentru a nu pierde stadiul ideal de creștere?

Cum să înmulțești lavanda prin tăiere? Consultați acest videoclip YouTube de pe canalul Michael’s Herb Paradise:

Sursă.

Busuioc

Această plantă aromatică este o parte esențială a bucătăriei italiene și este, de asemenea, excelentă în salate, sosuri și pesto. Deși busuiocul poate fi tăiat pe tot parcursul verii, cele mai bune rezultate sunt obținute acum, în iulie și la începutul lunii august, când planta este plină de energie.

Mentă

Menta este o plantă răcoritoare ale cărei utilizări sunt variate. Este excelentă în ceaiuri, salate, cocktailuri și deserturi. Este destul de asemănătoare cu busuiocul. Nu ezitați să o tăiați la sfârșitul verii, dar s-ar putea să nu aveți la fel de mult succes cultivând-o. Așa că ar fi bine să vă apucați de ea acum sau în viitorul apropiat.

Oregano

Oregano este o plantă ușor picantă care este excelentă pe pizza, în paste și în multe sosuri sau creme tartinabile. Cel mai bun moment pentru a tăia oregano este în lunile iulie și august, când planta este cea mai viguroasă și în plină vigoare.

Cimbru

Cimbrul este o plantă minunată, cu o aromă plăcută, care se pretează la mâncăruri din carne, legume și supe. O puteți tăia pe tot parcursul sezonului de creștere, dar veți obține cele mai bune rezultate primăvara și vara. Este foarte ușor de înmulțit butașii din lăstarii laterali, care se taie cu nodulul, întotdeauna la sfârșitul primăverii sau începutul verii.

Cum se taie plantele aromatice

Alegeți o plantă sănătoasă și puternică și faceți o tăietură de aproximativ 10 cm lungime cu un cuțit ascuțit. Tăietura trebuie să fie chiar sub nod, punctul în care frunzele ies din ramură. Îndepărtați frunzele inferioare de pe tăietură și înmuiați capătul în stimulator de înrădăcinare.

Apoi plantați-o într-un ghiveci umplut cu substrat umed și așezați-o într-un loc cald și luminos. Solul trebuie să fie suficient de umed, dar niciodată îmbibat cu apă. În aproximativ 2-3 săptămâni, tăietura va pune rădăcini noi și va începe să se dezvolte complet.

Articole conexe

Surse: www.fajntip.cz, www.living.iprima.cz, www.prirodnizahradytrejbal.com

Leave a Response