Sfaturi de grădină

Cum să alungi insectele de box din curtea ta – sfaturi de specialitate pentru a ține aceste insecte cu frunze departe de plantele tale

136views

Toți grădinarii vor fi familiarizați cu provocarea de a scăpa de dăunătorii din grădină care pot dăuna plantelor dumneavoastră. Gândacii de boxelder nu fac excepție, deoarece acestor mici insecte negre și roșii le place să se hrănească cu frunzele și semințele copacilor.

La fel ca atunci când scăpați de omizile moliilor țigăncii și respingeți cicadele, poate fi o idee bună să respingeți gândacii boxelder pentru a vă proteja plantele cu frunze. Dacă nu se iau măsurile de precauție adecvate, acestea ar putea risca să fie deteriorate de gândacii de boxelder care se hrănesc cu ele. Deși, experții spun că aceste insecte nu provoacă daune extinse sănătății plantelor.

Am vorbit cu experții pentru a afla mai multe despre gândacii de boxelder și despre ce puteți face pentru a-i alunga din curtea dumneavoastră.

Ce pagube provoacă insectele boxelder bug-urilor la plante?

După cum ar putea indica și numele, gândacii sunt atrași de arborii de boxelder – iar obiceiurile lor de hrănire pot afecta noile creșteri și aspectul acestor arbori.

„Arborele de boxelder este gazda principală a gândacilor de boxelder, unde aceștia se hrănesc cu semințe și frunze”, spune entomologul David Price.

‘Diferite specii de arțari și, mai rar, anumiți pomi fructiferi, cum ar fi mărul și prunul, pot găzdui, de asemenea, aceste insecte’, notează Ryan Fowley, expert în eliminarea dăunătorilor la Excel Pest Services.

Cu toate acestea, este important de menționat că daunele pe care le provoacă aceste insecte nu sunt substanțiale pe termen lung.

‘Majoritatea daunelor aduse plantelor au legătură cu aspectul lor, dar nu afectează de obicei sănătatea plantei’, notează David.

Celălalt risc cu gândacii de boxelder este că aceștia își pot face drum în casă, împingându-se prin crăpăturile din clădiri. Din fericire, există, de asemenea, o mulțime de modalități de a scăpa de gândacii de boxelder din casa ta.

Cum să respingem gândacii de boxelder

Gândacii de boxelder se vor hrăni cu plantele din curtea dumneavoastră dacă nu luați măsuri de precauție pentru a le proteja. De aceea, poate fi o idee bună să respingi gândacii de boxelder, iar experții ne-au împărtășit cele mai bune metode de a face acest lucru.

1. Îndepărtați arborii de boxelder din curtea dvs.

Poate părea evident, dar primul punct de apel pentru a preveni apariția insectelor boxelder în curtea dvs. este să nu creșteți plantele de care acestea sunt atrase.

‘Îndepărtarea sau evitarea plantării de arbori femele de boxelder în apropierea casei este cea mai eficientă, deoarece aceștia atrag insectele’, notează Ryan.

Prin îndepărtarea surselor de hrană pentru insectele de boxelder, vă faceți curtea nelocuibilă și neatractivă pentru ele. Acest lucru înseamnă că, în loc să cultivați boxelders, ar trebui să încercați să optați pentru cei mai buni copaci cu întreținere redusă pentru o curte care vă va ridica totuși spațiul exterior și îl va menține liber de aceste insecte.

2. Pulverizați apă cu săpun în jurul plantelor

Puteți crea un amestec de apă cu săpun ca un repelent natural pentru insectele de boxelder. Aceasta este, de asemenea, o soluție bună pentru a scăpa de orice infestare.

Amestecați câteva linguri de săpun lichid cu apă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați direct pe gândacii de boxelder’, spune David. ‘Parfumul rămas de la săpun îi poate descuraja să se mai întoarcă’, adaugă el.

Folosiți pur și simplu o sticlă cu pulverizator, cum ar fi aceste sticle de pulverizare de pe Amazon, și niște săpun lichid, cum ar fi acest săpun lichid pentru vase de la Walmart, pentru a face un spray de casă împotriva insectelor. Ar trebui să urmăriți să pulverizați în jurul bazei plantelor sensibile pentru a crea o barieră de respingere.

3. Adăugați plante parfumate în curtea dvs.

La fel ca și plantele repelente pentru șerpi și plantele repelente pentru șoareci, există plante puternic parfumate care vor respinge insectele de boxelder. Plantarea unei grădini parfumate este, prin urmare, o modalitate bună de a descuraja în mod natural aceste insecte din curtea dumneavoastră.

‘Există anumite mirosuri de plante care pot ajuta la descurajarea gândacilor de boxelder, cum ar fi lavanda sau salvia’, spune David.

Plantarea unei borduri de ierburi aromatice și cultivarea de lavandă, salvie și altele în jurul copacilor pe care doriți să îi protejați poate fi o soluție eficientă pentru a îndepărta gândacii de boxelder din curtea dumneavoastră. ‘Unele flori, cum ar fi crizantemele, conțin, de asemenea, un repelent natural pentru insecte’, notează David.

Puteți găsi plante de pornire pentru plante aromatice la supermarketuri, cum ar fi această plantă de rozmarin de la Walmart și această plantă de mentă de la Walmart.

Întrebări frecvente

Oțetul alungă insectele de boxelder?

La fel ca mulți dăunători, gândacii de box sunt sensibili la mirosurile puternice și pot fi descurajați în mod natural de acestea. Prin urmare, oțetul poate fi un repelent natural eficient. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că calitățile acide ale oțetului pot dăuna unor plante. Dacă alegeți să folosiți oțetul pentru a respinge insectele de boxelder, sau alți dăunători, poate fi o idee bună să faceți un spray diluat cu apă. De asemenea, nu ar trebui să vă bazați doar pe oțet pentru a respinge insectele de boxelder. Cea mai eficientă metodă de a le ține departe este evitarea cultivării plantelor gazdă ale acestora în curtea dumneavoastră.


Deși nu provoacă daune grave sănătății plantelor, gândacii de boxelder se pot hrăni cu anumiți copaci și pot interfera cu aspectul și creșterea lor. Punând în aplicare câteva măsuri de precauție pentru a descuraja gândacii de boxelder, vă puteți păstra plantele în siguranță.

De asemenea, ar trebui să aveți grijă să scăpați de gândacii de boxelder în afara casei dacă observați vreunul, deoarece aceștia au tendința de a se strecura în interior prin crăpături.

Leave a Response