Sfaturi de grădină

Cum să crești inima sângerândă – perenă tolerantă la umbră cu flori izbitoare

38views

Inima sângerândă este o plantă diferită de oricare alta. Florile în formă de inimă atârnă de pe tulpinile arcuite într-un spectacol care pare aproape prea romantic pentru a fi real. Cunoscută în trecut sub numele de Dicentra spectabilis, inimă sângerie, reclasificată de atunci ca Lamprocapnos spectabilis, este o plantă atrăgătoare, care va atrage atenția oriunde ar fi cultivată.

Această plantă perenă de umbră parțială este originară din Asia și se găsește la marginea zonelor împădurite din China, Coreea și părți din Siberia. La începutul primăverii, această plantă de foioase împinge o nouă creștere, iar florile înfloresc în primele luni ale sezonului de creștere.

În ciuda naturii sale mici și delicate, plantele de inimă sângerândă sunt plante perene rezistente și pot contribui la adăugarea de interes în zonele umbroase ale curții. Aici, experții în grădină oferă sfaturi despre cum să cultivați cel mai bine această plantă unică și izbitoare, astfel încât să revină și să înflorească an de an.

Cum se cultivă inima sângerândă

Adesea considerată una dintre cele mai bune plante de umbră, această plantă perenă poate ajuta la adăugarea de interes și culoare în locurile dificile din curte, umplând golurile din borduri sub arbuști și copaci stabiliți. Cu flori neobișnuite care atrag albinele, plantele bleeding heart sunt un must-have dacă sunteți dornici să atrageți polenizatorii de primăvară în parcela dvs.

Lucruri de știut despre inima sângerândă

Plantele de inimă sângerândă sunt o alegere excelentă pentru cei care locuiesc în zone mai reci. ‘Originară din China și Coreea de Nord, aceasta este o plantă de pădure care preferă umbra parțială’, spune Dr. Ross Bayton, director la Heronswood Gardens. din Washington.

‘Deși poate crește la umbră, această plantă nu ar trebui să fie amplasată în plin soare’, adaugă Ross, deoarece prea multă lumină directă a soarelui poate deteriora frunzișul. ‘Bleeding heart este foarte rezistentă’, spune Ross, ‘și poate fi cultivată în zona de rezistență 3 până la zona de rezistență 8 din SUA’.

‘Această plantă răsare devreme primăvara’, continuă Ross, ‘și va fi în plină înflorire până la sfârșitul lunii mai. Tulpinile vor muri la începutul sezonului, astfel încât planta va dispărea aproape complet până în august’.

Ca atare, plantele de inimă sângerândă sunt plante perene de umplutură ideale în bordurile grădinilor, acoperind golurile și făcând legătura între primăvară și vara înaltă.

„Această plantă erbacee perenă va forma treptat tufe mai mari, dar nu se răspândește rapid”, spune Ross, astfel încât grădinarii nu trebuie să-și facă griji cu privire la răspândirea viguroasă a inimii sângerii.

Plantele de inimă sângerândă pot fi comandate online de la Nature Hills.

Sfaturi pentru cultivarea inimii sângerânde

  • Sol: Plantele de inimă sângerândă preferă un sol umed, dar bine drenat. V-aș sugera să adăugați , în fiecare an, în straturi și borduri. Acest lucru va îmbunătăți și va oferi nutrienți pentru ca plantele dvs. să se dezvolte. ‘Plantele de inimă sângerândă pot fi cultivate în ghivece, dar având în vedere perioada sa de înflorire destul de scurtă, cultivarea în pământ are mai mult sens, unde plantele perene cu înflorire mai târzie pot acoperi golul pe care îl lasă vara’, spune Ross.
  • Lumină: Această plantă crește cel mai bine la umbră parțială, dar va crește foarte bine – deși cu mai puține flori – la umbră deplină. Locul ideal ar fi sub un copac sau un arbust, unde planta se poate bucura de lumină umedă. Evitați să plantați în soare direct, deoarece acest lucru va deteriora frunzele și va duce la intrarea în repaus vegetativ timpuriu a plantei perene.
  • Udare: Udați regulat inima sângerie în primul an de la plantare, monitorizând solul în timpul perioadelor de secetă din primăvară și vară. „Odată stabilit, acest floare de primăvară va primi în general suficientă apă de la ploile de primăvară”, adaugă Ross, „dar trebuie udat în perioadele de secetă neobișnuită”.
  • Îngrășăminte: „Dacă solul este bogat și bine măturat, așa cum sunt adesea solurile din păduri, atunci necesarul de îngrășăminte este minim”, recomandă Ross. Deși nu aș recomanda folosirea îngrășămintelor decât dacă este nevoie, aplicarea unei cantități mici de poate ajuta planta să crească și să înflorească. Dacă solul dumneavoastră este de calitate slabă, hrănirea se poate face primăvara.
  • Tunderea: Dacă vă întrebați , acest lucru se poate face la mijlocul verii. În mod obișnuit, după ce planta dvs. a terminat de înflorit în mai și iunie, florile și frunzele inimii sângerii se vor estompa și vor muri. Orice tulpină rămasă îngălbenită sau brună poate fi tăiată la bază în august și va răsări din nou în primăvara următoare.

Întrebări frecvente

Poți crește inima sângerie într-un recipient?

Deși puteți cultiva plante de inimă sângerie în ghiveci, nu este recomandat. Acest lucru se datorează faptului că această plantă perenă are o perioadă de creștere relativ scurtă, apărând în martie și aprilie și murind în iulie și august. Plantarea în pământ este o idee mai bună, deoarece alte plante vor oferi interes floral odată ce plantele bleeding heart se estompează.


Cultivarea plantelor de inimă sângerândă este o modalitate excelentă de a adăuga flori unice în curte în timpul primăverii. Cu flori atât de neobișnuite și atrăgătoare, este greu să nu te îndrăgostești de această plantă.

Pentru o altă plantă perenă tolerantă la umbră, consultați ghidul nostru despre cum să cultivați crin de vale, pentru flori albe delicate care vor adăuga impact în zonele mai întunecate ale curții dumneavoastră.

Leave a Response