Sfaturi de grădină

Oferiți căpșunilor dvs. această nutriție o dată pe săptămână și vor produce ca niște căpșuni sălbatice: tot ceea ce aveți nevoie este în bucătărie și în jurul casei dvs.

27views

Căpșunile cu flori au nevoie de nutriția potrivită, care poate fi preparată ușor și ieftin din materiale disponibile în mod obișnuit în casa și grădina dumneavoastră. Iată cum să preparați îngrășăminte de casă eficiente, care vor promova o creștere sănătoasă și vor crește fertilitatea căpșunilor dumneavoastră.

Pregătirea și fertilizarea solului

Înainte de a începe să aplicați îngrășăminte, este important să udați solul din jurul tufelor de căpșuni.

Rețete pentru îngrășăminte de casă

1. Îngrășământ din urzici

 • Aveți nevoie de: Urzici tocate
 • Procedură: Se pun urzicile la înmuiat într-o găleată mare sau într-un butoi, se acoperă cu apă și se lasă la macerat timp de 7 zile.

2. Îngrășământ cu drojdie

 • Aveți nevoie de: 100 g de drojdie, 100 g de zahăr, 3 litri de apă
 • Procedură: Se amestecă drojdia și zahărul și se acoperă cu apă. Se lasă la crescut timp de 10 zile. Puteți folosi apă caldă (aproximativ 35 °C) pentru a accelera procesul.

3. Îngrășământ pentru pâine

 • Aveți nevoie de: Pâine uscată, apă la temperatura camerei
 • Procedură: Umpleți 1/3 dintr-o găleată de cinci litri cu pâine uscată, adăugați apă și lăsați să stea timp de 3 zile.

Aplicarea de îngrășăminte

 1. Pregătirea amestecului: Adăugați 1 litru din fiecare îngrășământ preparat într-o găleată mare, pentru un total de 3 litri.
 2. Subțierea: Se diluează amestecul 1:8 cu apă, adică se adaugă aproximativ 24 de litri de apă.
 3. Aplicare: Turnați aproximativ 1 litru din acest amestec de îngrășământ sub fiecare tufă de căpșuni.

Sfaturi importante pentru fertilizare

 • Aplicați îngrășământ o dată pe săptămână în timpul înfloririi.
 • Repetați fertilizarea atunci când căpșunile încep să se coacă, dar folosiți îngrășăminte verzi numai în această etapă pentru o calitate mai bună a fructelor.

Uitați de îngrășămintele prea scumpe: Profitați de cunoștințele bunicilor noștri și fertilizați-vă roșiile cu acest aliment ieftin făcut în casă

Aceste îngrășăminte de casă sunt o alegere excelentă pentru oricine dorește să încurajeze o creștere sănătoasă și o recoltă generoasă de căpșuni fără a fi nevoit să cumpere îngrășăminte comerciale scumpe. Profitați de resursele naturale și bucurați-vă de succes în grădina dumneavoastră!

Leave a Response