Geraniul este o floare populară care împodobește terasele și balcoanele slovace. Se caracterizează prin culori intense și o înflorire luxuriantă. Deoarece este rezistent la schimbările climatice, puteți cultiva această plantă timp de mulți ani. Cu toate acestea, este util să știți ce nu-i place geraniumului, astfel încât să puteți avea grijă de el.

Îngrijirea geraniilor este destul de simplă și, dacă le oferiți condițiile de creștere potrivite, vor înflori și vor face invidios mai mult de un vecin. Cu aceste plante fermecătoare, puteți transforma un balcon obișnuit într-un loc confortabil în care să citiți o carte sau să vă savurați cafeaua de dimineață. Aflați ce trebuie să faceți pentru ca geraniile să fie confortabile și plăcute la vedere.

Ce să nu-ți placă la gerani? Dacă nu faceți greșeli de îngrijire, se va umple de flori

Cel mai bun loc pentru a crește geraniile este un balcon sau o terasă bine luminată. Le place să crească în ghivece mari sau în jgheaburi în substrat liber. Pentru plante trebuie să mențineți solul ușor umed, dar în nici un caz nu trebuie udate prea mult geraniile. Dacă are prea multă apă, se va usca rapid și florile vor cădea. Florile ofilite trebuie îndepărtate de pe plantă în mod regulat și merită să se conteze pe fertilizarea la domiciliu în timpul înfloririi. Puțini sunt cei care știu că geranium este o plantă perenă. Pentru ca planta să ierneze, mutați-o într-o cameră luminoasă, cu o temperatură scăzută constantă, cum ar fi un garaj cu ferestre. În primăvară, transplantați-o în pământ nou și tăiați-o pentru a-i da forma dorită.

Ce fel de îngrășământ îi place geraniumului? Cele mai bune pe care le puteți face singuri acasă

Dacă doriți ca geraniile dvs. să înflorească, este o idee bună să le „porniți” creșterea. Tratați-i îngrășământ de casă pentru cartofi și vă vor răsplăti cu o înflorire luxuriantă. Aprovizionează plantele cu potasiul, fosforul și azotul de care au nevoie fără să cheltuiți niciun ban. Pur și simplu puneți doi cartofi mici într-un pahar de blender și turnați peste ei 1,5 litri de apă. Amestecați timp de aproximativ 3 minute și folosiți o strecurătoare pentru a strecura lichidul într-un bol. Amestecați pulpa rămasă cu pământ și udați plantele o dată pe lună cu acest decoct.

Dacă v-a rămas ceva la coacerea prăjiturii de drojdie, nu uitați să o folosiți pentru a face un balsam pentru gerani. Acesta are un efect pozitiv asupra sistemului radicular al plantelor și asupra longevității florilor. Aveți nevoie de o jumătate de litru de apă caldă, 5-7 g de drojdie și o jumătate de linguriță de zahăr. Toate ingredientele se amestecă și se lasă timp de o oră. După această perioadă se adaugă 2,5 litri de apă, se amestecă și puteți folosi îngrășământul. Utilizați-l De 1-2 ori pe lună.

Articole conexe:

Se dau pe răzătoare și se acoperă cu apă. Balconul tău se transformă într-o mare de flori de geranium

Muscari adoră această „băutură”. Funcționează ca o bombă de vitamine. O dată sau de două ori au crescut flori noi