Sfaturi pentru casă

3 plante care absorb umiditatea din baie și previn formarea ciupercilor în duș

Ți-am povestit deja despre planta frumoasă și colorată pe care trebuie să o ai în grădina ta pentru a fi plină de fluturi Monarch, care vor aduce culori frumoase mediului din jurul tău.

Acum vă vom spune ce sunt aceștia cele 3 plante de apartament care absorb umezeala din baia ta, cu ajutorul cărora vei evita mucegaiul și mucegaiul și, de asemenea, te vei păstra cu o prezentare excelentă.

Nu ai întotdeauna timp să te ocupi de floră, dar opțiunile pe care ți le vom oferi sunt relativ rezistente și nu va trebui să îți faci prea multe griji în privința lor.

Sigur, există câteva instrucțiuni pe care trebuie să le urmați pentru a menține specia sănătoasă; totuși, această îngrijire nu vă va lua prea mult timp.

De ce iese umezeala în baie?

Acest spațiu al casei are, de obicei, o prezență mai mare a apei, deoarece acolo ne facem baie, ne spălăm pe mâini, pe dinți și folosim toaleta pentru a ne face nevoile.

Fluxul de apă este constant și umiditatea este inerentă, dar poate deveni o problemă dacă nu aveți ferestre sau ventilație suficientă în această zonă. Aveți grijă! Asta ar putea duce la apariția mucegaiului și a mucegaiului.

Ce trebuie să faci pentru a evita umiditatea în baie?

Încercați să aerisiți după ce faceți dușuri, deschizând fereastra toată ziua. De asemenea, îndepărtați excesul de apă cu un mop. Puteți chiar instala un ventilator de evacuare sau un dezumidificator.

Dar dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu este suficientă, puteți apela la natură, cu instalarea unor plante care vă vor ajuta să controlați umiditatea.

Care sunt plantele care absorb umiditatea în baie?

  • Feriga cuib de pasăre: acest prim exemplar se caracterizează prin frunzele sale mari, de culoare verde-măr, care au nevoie de multă umiditate. Poate trăi în locuri cu un aport scăzut de lumină, deși cu temperaturi între 15 și 25 de grade.

Trebuie să îi furnizați apă în mod constant pentru a-i menține substratul umed, dar aveți grijă să nu creați bălți. Ca un sfat, este mai bine să o așezați suspendată sau așezată pe perete și nu la nivelul podelei.

  • Zamioculcas zamiifolia sau planta ZZ: sunt perfecte pentru băile care nu au ferestre, deși nu sunt specimene sigure dacă aveți animale de companie acasă (sunt toxice dacă sunt ingerate).

Pot trăi la lumină indirectă, însă trebuie ținute la temperaturi cuprinse între 16 și 21 de grade. Cresc încet, așa că nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la tăierea lor constantă.

  • Feriga de Boston: frunzele sale sunt lungi și arcuite, de un verde strălucitor. Are nevoie de lumină indirectă și umbră parțială, precum și de un mediu cald, cu temperaturi cuprinse între 16 și 24 de grade Celsius.

Poate fi așezată în baie, deoarece are nevoie de multă umiditate, deși trebuie să îi garantați o anumită lumină pentru creșterea sa. Cel mai bun lucru este că este sigură pentru animalele de companie și nu se va întâmpla nimic cu câinii sau pisicile dumneavoastră dacă o ciugulesc.

Așa că acum știi, acestea sunt 3 plante care absorb umiditatea din baie și previn formarea ciupercilor în duș. Sunt foarte frumoase și umplu mediul înconjurător de viață!

Leave a Response