Sfaturi pentru casă

Acest repelent de țânțari cu 4 ingrediente ușor de preparat poate fi făcut pentru mai puțin de 5 dolari

26views

Poate că știi deja că scorțișoara este un adaos excelent la plăcinte și la oalele de fierbere a iernii, dar știai că acest condiment comun de uz casnic este, de asemenea, o modalitate strălucită de a ține la distanță dăunătorii în timpul verii?

Potrivit popularului creator TikTok @brunchwithbabs, este posibil să creezi un repelent de țânțari DIY folosind doar scorțișoară măcinată și alte 3 ingrediente accesibile. Cea mai bună parte? Miroase foarte bine, de asemenea!

Guru al curățeniei, în vârstă de 70 de ani, care se mândrește cu peste 4 milioane de urmăritori pe TikTok, a accesat platforma pentru a împărtăși spray-ul său cu scorțișoară, încercat și testat, despre care susține că „ține țânțarii la distanță”.

@brunchwithbabs

♬ sunet original – Babs

Cum se face repelentul de țânțari DIY al lui Bab

Repelentul de țânțari accesibil al lui Bab folosește doar 4 ingrediente simple pe care probabil că le aveți deja în dulapurile din bucătărie:

– Scorțișoară măcinată (puteți cumpăra un borcan de scorțișoară măcinată pentru doar 1,24 dolari de la Walmart)

– O jumătate de linguriță de săpun de vase

– Jumătate de linguriță de alcool de frecare

– Apă caldă

Pentru a vă face propriul repelent, bateți 2 lingurițe de scorțișoară măcinată în 4 căni de apă caldă și lăsați-o să se infuzeze „ca o ceașcă de ceai” timp de aproximativ o oră. Apoi, scurgeți amestecul de scorțișoară într-o sticlă cu pulverizator, adăugați o jumătate de linguriță de săpun de vase și o jumătate de linguriță de alcool de frecat și agitați bine sticla.

Cu condiția să nu fiți alergic la niciun ingredient, spray-ul este sigur pentru a fi folosit pe piele și poate fi stropit în jurul instalației dvs. în aer liber pentru a alunga țânțarii în timp ce vă bucurați de soarele verii.

Cum funcționează?

Se știe că scorțișoara respinge țânțarii datorită mirosului său puternic și a prezenței unor compuși precum cinamaldehida. Acești compuși interferează cu recepția senzorială a țânțarilor, îngreunând localizarea țintelor lor.

Uleiul de scorțișoară poate acționa, de asemenea, ca un insecticid natural, ucigând larvele de țânțari și descurajând țânțarii adulți din zonă. Pe lângă prepararea unui spray DIY, utilizarea scorțișoarei sub diferite forme, cum ar fi uleiul esențial sau scorțișoara măcinată, poate ajuta la eliminarea țânțarilor.

Alte utilizări inteligente ale scorțișoarei

Acest condiment încălzitor are o serie de utilizări în casă:

  • Presărați un strat ușor de scorțișoară măcinată pe capacele și pe fundul pubelelor cu roți pentru a .
  • Puneți câteva bețe de scorțișoară în bolurile de fructe pentru a .
  • pentru a vă face camerele să miroasă frumos și pentru a vă „stimula prosperitatea”.
  • ca parte a rutinei zilnice de curățenie.
  • în prima zi a lunii pentru a aduce abundența în casa ta.

Dacă mirosul picant al scorțișoarei nu este pentru tine, poate vrei să încerci aceste repelente alternative DIY pentru țânțari pentru a ține la distanță sugătorii de sânge.

Leave a Response