Sfaturi pentru casă

Am combinat cele două ingrediente și le-am frecat pe geamuri. Murdăria a dispărut imediat, ceea ce nu mai văzusem până atunci.

Mulți dintre noi au descoperit că putem curăța și spăla obiectele de uz casnic la fel de bine fără să cheltuim o avere pe produse scumpe de farmacie. Folosirea propriilor consumabile funcționează adesea mai bine pentru noi, ne economisește bani și, de asemenea, pune mai puțină presiune asupra mediului înconjurător. Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt înlocuitori foarte buni pentru multe produse de curățare cumpărate din magazin. Sunt ieftine și ușor de găsit și le puteți folosi pentru o mulțime de lucruri diferite.

Află cât de puternic poate fi peroxidul!

Acesta include, de asemenea, peroxidul de hidrogen, care este foarte asemănător cu apa în ceea ce privește compoziția sa chimică. Molecula suplimentară de oxigen îl face o substanță foarte reactivă, non-toxică, care poate fi folosită în casă pentru curățare și înălbire. Astfel, devine din ce în ce mai populară folosirea peroxidului decât a produselor cumpărate din magazine, care conțin adesea aditivi toxici. De asemenea, este util pentru curățarea geamurilor și a ramei ferestrelor.

Puteți curăța ramele ferestrelor cu bicarbonat de sodiu și peroxid.

Dacă ferestrele sunt prea murdare, spălați-le mai întâi cu apă cu săpun și oțet. Dacă sunt doar prăfuite, pulverizează-le cu o soluție 10:1 de peroxid de hidrogen 3% și apă dintr-o sticlă cu pulverizator și lustruiește-le cu hârtie. Cel mai bine este să faceți acest lucru în rânduri, nu în cercuri.

Peroxidul de hidrogen este excelent pentru curățarea ramei ferestrelor și a acelor colțuri greu accesibile. Murdăria sau mucegaiul sunt mai greu de îndepărtat de pe lemnul poros. Dar peroxidul anti-mucegai și antibacterian poate pătrunde cu ușurință în lemn și poate îndepărta murdăria care este blocată acolo. Trebuie doar să presărați ramele cu bicarbonat de sodiu și să pulverizați peroxidul deasupra pentru a face un strat subțire, ca o suspensie. Lasă-l puțin și șterge-l cu o cârpă umedă. Murdăria se va desprinde de pe rame într-o clipă.

Peroxidul este excelent și pentru curățarea metalului și a PVC-ului.

Puteți folosi un amestec de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu pentru a vă curăța ramele ferestrelor, chiar dacă sunt din plastic sau aluminiu. Cu toate acestea, nici plasticul și nici aluminiul nu sunt materiale poroase, așa că apa, oțetul și detergentul sunt suficiente pentru a le curăța temeinic.
În cazul în care materialele plastice au mucegai sau și-au pierdut strălucirea și trebuie să fie albite, folosiți în schimb un amestec de bicarbonat de sodiu și peroxid de sodiu pe ele. Doar un avertisment: Nu folosiți materiale abrazive pe PVC, pentru că îl puteți zgâria. De asemenea, evitați produsele pe bază de alcool. Peroxidul și sifonul vor scăpa nu doar de pete, ci și de oxidarea nedorită, iar ramele dvs. de aluminiu vor străluci din nou.

Leave a Response