Sfaturi pentru casă

Au existat unele avertismente din partea grădinarilor cu privire la utilizarea îngrășămintelor populare. Se presupune că este uimitor, dar de fapt vă va distruge grădina.

Dacă vă place grădinăritul, este firesc să așteptați cu nerăbdare o recoltă generoasă de fructe suculente și dulci. Pentru a obține succesul, sunteți pregătit să încercați totul. Plantele trebuie să primească nutrienții potriviți pentru a le ajuta să crească rădăcini, frunze, flori și fructe. Unele tipuri de zaharuri pot fi, de asemenea, bune pentru creștere. Doar un cuvânt de precauție: alegerea unui îngrășământ greșit poate dăuna plantelor dumneavoastră în orice etapă a creșterii lor.

Zahărul

Se crede că zahărul ar putea fi unul dintre elementele de care are nevoie o plantă. Cu toate acestea, este important să știm cum să îl folosim în mod corespunzător. Adăugarea de zahăr în apa de udare poate afecta modul în care plantele absorb umiditatea.

Această metodă ar putea fi o idee bună pentru florile tăiate care se ofilesc, dar ar putea fi un dezastru pentru plantele sănătoase care cresc în grădină.

Este zahărul o idee bună pentru roșii? Nu atât de repede!

Există o credință comună conform căreia zahărul face roșiile mai dulci. Această idee este similară cu ideea că cultivarea busuiocului în apropierea roșiilor poate afecta gustul acestora. Acest lucru este parțial adevărat. Dar când vine vorba de zahăr, nu este așa. Rădăcinile roșiilor nu pot absorbi moleculele de zahăr, așa că zahărul nu poate ajunge în fruct.

Adăugarea de zahăr în apa pe care o folosiți pentru udarea plantelor poate contribui, de asemenea, la încurajarea dezvoltării microbilor benefici. Din păcate, dacă există prea mulți microbi, aceștia pot duce la dezvoltarea unor ciuperci și bacterii periculoase care pot distruge culturile.

Așadar, de ce îngrășământ au nevoie plantele?

Plantele au nevoie în principal de potasiu, fosfor și calciu. Este important să vă asigurați că aceste elemente sunt prezente în proporțiile corecte. Puteți opta pentru un îngrășământ gata preparat sau vă puteți face propriul spray. Nu vă fie teamă să folosiți nutreț de drojdie, care poate fi foarte benefic pentru plantele dumneavoastră.

Este important să alegeți îngrășământul potrivit pentru o creștere sănătoasă și pentru randamentul plantelor dumneavoastră. Deși metodele populare și rețetele de casă pot fi tentante, este important să vă amintiți că nu tot ceea ce pare natural sau sigur este de fapt benefic pentru plante. Desigur, experimentarea diferitelor metode și abordări face parte din grădinărit, dar este întotdeauna important să faceți acest lucru ținând cont de nevoile plantei specifice și de știința grădinăritului.

Leave a Response