Sfaturi pentru casă

Care sunt cele mai bune țesături pentru mobilierul de exterior? Designerii ne împărtășesc alegerile lor de top – elegante și funcționale în egală măsură

33views

Cu lunile de vară aproape în plină desfășurare, amenajarea curților noastre pentru după-amiezi în care să ne bucurăm de soare și să luăm masa în aer liber se află pe majoritatea listelor noastre de lucruri de făcut.

Reîmprospătarea spațiului dvs. de exterior cu mobilier de exterior este una dintre cele mai bune modalități de a crea un mediu confortabil pentru a profita la maximum de nopțile lungi și de temperaturile ridicate, iar alegerea cu atenție a țesăturilor potrivite pentru aceste piese vă va asigura că acordați prioritate durabilității la fel de mult ca și aspectului estetic.

Dar care este cea mai bună țesătură pentru mobilierul de exterior? Am întrebat designerii de interior care sunt cele mai bune recomandări de țesături spre care se îndreaptă atunci când achiziționează mobilier de exterior. Dacă doriți să vă ridicați spațiul de exterior în această vară, aceste idei reflectă cele mai recente tendințe în materie de țesături, rezistând în același timp la intemperii pe tot parcursul verii.

Cea mai bună țesătură pentru mobilierul de exterior

„Nu ar trebui să facem compromisuri atunci când folosim țesături la exterior”, spune David Harris, director de design la Andrew Martin. ‘Au trecut de mult timp zilele pernelor și huselor din nailon alunecos: acum există o serie întreagă de țesături luxoase și bine concepute care pot fi folosite.’

1. Țesături performante pentru exterior

Alegerea unor țesături rezistente la intemperii, care să reziste la ploaie și la expunerea la soare pe parcursul lunilor de vară, este cel mai important considerent pentru țesăturile pentru mobilierul de exterior. Optarea pentru o țesătură performantă pentru exterior este o necesitate pentru designeri, prevenind decolorarea, petele și uzura generală.

‘Atunci când cumpărați mobilier de exterior, optați întotdeauna pentru perne și perne de exterior care sunt tapițate în țesături performante special concepute pentru utilizarea în aer liber’, spune designerul de interior Kathy Kuo.

Când am cerut designerilor să ne recomande cele mai bune țesături performante, o marcă a apărut mai mult decât majoritatea: Sunbrella.

„Țesăturile Sunbrella se remarcă ca fiind alegerea prin excelență pentru mobilierul de exterior, reușind fără efort să atingă un echilibru între stil și durabilitate”, explică designerul de interior Kari Bennett, fondator al EDGEiD. ‘Aceste țesături se mândresc cu o capacitate remarcabilă de a rezista la rigorile utilizării în aer liber, păstrându-și în același timp farmecul estetic. Țesăturile Sunbrella sunt, de asemenea, rezistente la mucegai și mucegai, ceea ce le face ideale pentru climatele umede sau în apropierea elementelor de apă’.

În această cameră de zi liniștitoare în aer liber, proiectată de Marina Hanisch, parte a programului Access to Design al New York Design Center, puteți vedea că țesăturile pentru exterior pot fi la fel de elegante și sofisticate ca și cele pe care le-ați folosi în interiorul casei dumneavoastră.

2. Țesături acrilice vopsite în soluție

Atunci când caută țesături specifice de performanță, designerii recomandă țesăturile acrilice vopsite în soluție, care sunt cunoscute pentru durabilitatea lor.

‘Folosesc exclusiv țesături acrilice vopsite în soluție pentru mobilierul de exterior’, spune designerul Mark Cravotta, fondatorul Cravotta Interiors. ‘Unele mărci care se pricep foarte bine să facă ca materialele acrilice să arate și să se simtă ca țesăturile de interior de înaltă calitate sunt Perennials Fabrics, Great Outdoors by Holly Hunt și Link Outdoor’.

‘Căutați țesături țesute cu acrilic vopsit în soluție’, este de acord Andrew Uihlein, președinte al Casa Branca. În această zonă de relaxare în aer liber, țesătura de performanță Giardino Palma de la Casa Branca se regăsește pe scaune, într-o schemă de culori liniștitoare albastră și albă.

Înainte de a decide care este cea mai bună țesătură de exterior pentru curtea dumneavoastră, Andrew recomandă „să solicitați memo-uri ori de câte ori este posibil”, deoarece „atingerea și senzația variază semnificativ de la o marcă la alta”. În plus, „distrează-te folosind panouri contrastante, conducte și ornamente cu modele jucăușe” pentru a te asigura că țesătura ta de exterior nu se ferește să pună în evidență atractivitatea designului.

3. Țesături de exterior și imprimeuri eco-digitale

Dacă decolorarea țesăturilor de exterior din cauza expunerii la soare este o preocupare importantă, David Harris de la Andrew Martin recomandă să optați pentru țesături de exterior și imprimeuri eco-digitale.

„Țesăturile pentru exterior și imprimeurile eco-digitale se comportă incredibil de bine împotriva luminii și a decolorării și pot rezista și la un duș sau două”, spune David.

În plus, David recomandă să alegeți modele care să reflecte stilul de design interior al casei dvs. pentru un aspect coerent.

‘Vedem spațiile exterioare ca pe o extensie a esteticii tale interioare, iar acest lucru a fost subliniat din nou anul acesta. Optați pentru stiluri de exterior care se potrivesc cu aspectul general și cu senzația din interiorul casei dumneavoastră, pentru conectivitate’.

4. Țesături de culoare deschisă

Este important să țineți cont și de tendințele de culoare ale țesăturilor pentru exterior. Alegerea unui design de culoare deschisă, mai degrabă decât ceva prea închis, va reflecta soarele și poate ajuta la crearea unui mediu de ședere mai confortabil în aer liber, mai ales atunci când temperaturile cresc.

‘Pentru mobilierul de exterior, de obicei ne place să optăm pentru culori deschise, neutre, deoarece acestea tind să atenueze cel mai bine căldura’, spune designerul Laetitia Laurent de la Laure Nell Interiors. ‘Acest lucru permite, de asemenea, ca accentul vizual să fie pus pe elementele de culoare naturală contrastante, cum ar fi piscina sau elementele peisajului’.

‘Există o gamă variată de țesături acrilice vopsite în soluție din care puteți alege’, continuă Laetitia, care preferă decorarea cu materiale neutre în spațiile exterioare. ‘Ne plac finisajele naturale cu unele elemente de pluș pentru confort.’


Mai jos, puteți cumpăra unele dintre opțiunile noastre preferate de mobilier de exterior de la Wayfair, care dispun de pernele din țesătura Sunbrella, foarte bine cotată.

Leave a Response