Sfaturi pentru casă

Cel mai bun erbicidant. Gratuit și face ca recoltele să crească rapid.

O buruiană înșelătoare cu rădăcini lungi. Aveți nevoie de mănuși și pantaloni pentru a o evita. Nu uitați de urzici. Este o plantă puternică și utilă. O puteți folosi și ca îngrășământ. Vă vom arăta cum să faceți îngrășământ din urzici.

Îngrășămintele naturale sunt ieftine și ușor de făcut.

Le puteți face din ingrediente pe care le aveți deja. Veți fi surprinși să aflați că majoritatea dintre ele pot fi folosite ca îngrășământ. Urzicile nu fac excepție. Îngrășământul din urzici este ușor de făcut și ajută plantele să crească puternice și să reziste la dăunători.

Îngrășămintele naturale au multe avantaje. Nu conțin substanțe chimice, sunt ieftine și ușor de fabricat în cantități mari.

Cum se prepară îngrășământul din urzici

Aveți nevoie de multe urzici pentru a face îngrășământ. De asemenea, puteți folosi și bucățele de grădină crescute peste măsură. Folosiți în îngrășământ numai tulpini de urzică fără rădăcini. Colectați tulpinile cu mănuși și foarfecă. Umpleți o găleată cu urzici și acoperiți-o cu apă caldă. Asigurați-vă că nivelul este ușor sub margine. Lăsați amestecul timp de o săptămână într-un loc cald. Adăugați drojdie pentru a accelera fermentarea și pentru a îmbogăți amestecul. Amestecați amestecul.

Adăugați o ceașcă de cenușă de lemn pentru a reduce mirosul. Amestecul este gata atunci când nu se mai formează spumă la suprafață.

Diluarea îngrășământului de urzică

Strecurați levigatul și diluați-l 1:10 cu apă de ploaie. Utilizați pe castraveți, ardei, roșii și alte culturi. Nu pentru ceapă, usturoi și fasole. Udați plantele cu îngrășământ de urzică o dată la două săptămâni. În același timp, slăbiți solul și îndepărtați buruienile din apropierea plantelor.

Leave a Response