Sfaturi pentru casă

Cum să afli dacă smartphone-ul tău este plin de microbi (și cum să scapi de ei dintr-o dată)

24views

Ți-e teamă că smartphone-ul tău este murdar? Iată cum să afli dacă este de fapt plin de germeni: hai să vedem împreună

După cum știm cu toții, în zilele noastre, tehnologia a devenit aproape o parte din viața noastră, într-o asemenea măsură încât gândul de a ieși în oraș fără smartphone-ul cu noi pare cel puțin absurd și de neconceput. Cu toate acestea, uneori avem tendința de a uita un factor foarte important care se referă la constanța și frecvența cu care ne folosim dispozitivele.

Adică faptul că și acestea, la fel ca multe alte obiecte din jurul nostru, pot fi un veritabil teren propice pentru germeni și bacterii. Dar cum putem face în acest caz? Ei bine, trebuie doar să citiți împreună cu noi mai departe.

Germeni pe smartphone, cum să o faci

Cum să afli dacă smartphone-ul tău este plin de germeni (și cum să scapi de ei dintr-o dată) (Inran.co.uk)

Să începem prin a încerca să înțelegem, mai exact, despre ce este vorba și, mai ales, ce fel de murdărie s-ar putea afla pe smartphone-ul nostru. De fapt, din ce în ce mai multe studii se concentrează asupra acestui aspect specific și sunt interesate și de aspectul igienic al utilizării dispozitivelor noastre electronice. Însă, potrivit unor studii realizate de cercetătorii din statul Oregon, se pare că smartphone-urile noastre ar putea fi comparate chiar cu capacul de toaletă în ceea ce privește germenii și bacteriile.

Motivul este foarte simplu: tocmai pentru că este obiectul pe care îl folosim cel mai mult și, mai ales, se află cu noi în orice moment al zilei, face și el un adevărat „intră și iese” din foarte multe locuri și atinge un număr nenumărat de suprafețe. Tocmai din acest motiv, s-a constatat că este chiar șapte mii de tipuri diferite de bacterii pe ceea ce sunt principalele suprafețe ale dispozitivelor noastre (care, la urma urmei, sunt și cele care intră cel mai mult în contact cu corpul nostru), capabile să rămână zile întregi. Tocmai din acest motiv, astăzi dorim să aflăm împreună cu dumneavoastră cum să ne curățăm cel mai bine dispozitivele.

Adio germeni pe smartphone, cum

Ca un prim pas, este important să vă amintiți întotdeauna să dezinfectați capacul și suprafețele principale ale smartphone-ului nostru ori de câte ori ne întoarcem acasă, astfel încât să fim siguri că l-am curățat cel puțin de orice murdărie pe care ar fi putut să o adune în timp ce am fost afară.

În al doilea rând, nu uitați întotdeauna să vă curățați dispozitivul, dar în mod corespunzător, pentru ca acesta să nu se deterioreze sau să se deterioreze, așa că încercați să evitați folosirea alcoolului sau a înălbitorului. Printre cele mai recomandate elemente, așadar, pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor smartphone-ului se numără șervețelele de unică folosință, deja îmbibate și gata de utilizare. Sau, din nou, utilizarea de unei folii de protecție.

Leave a Response