Sfaturi pentru casă

Cum să scapi de mirosurile de mucegai într-un dormitor – 5 moduri de a curăța aerul

28views

Nu este nimic mai rău decât să te trezești și primul lucru cu care te lovești este un miros de mucegai. În mod ideal, ne dorim să ne trezim cu un miros de cearceafuri proaspete și aer curat pentru a începe ziua cu dreptul.

Dar ce cauzează mirosurile de mucegai în dormitor și cum putem scăpa rapid de ele pentru a ne îmbunătăți somnul?

Am vorbit cu experții pentru a afla cele mai bune cinci modalități de a scăpa de mirosurile de mucegai din dormitor și faceți ca dormitorul dvs. să miroasă bine pentru somn din nou.

Cum să scapi de mirosurile de mucegai într-un dormitor

A scăpa de mirosurile de mucegai într-un dormitor este, de obicei, simplu – tot ce ai nevoie sunt câteva trucuri simple de curățare, asigură experții.

1. Curățați regulat lenjeria de pat și mobilierul

Nu este ceva revoluționar, dar o lucru pe care oamenii cu dormitoare frumos mirositoare îl fac întotdeauna este să curețe – și să curețe în mod regulat, începe James King, manager de operațiuni la DeluxeMaid:

‘Dacă nu vă spălați frecvent lenjeria de pat, transpirația, uleiul și celulele moarte ale pielii, combinate cu umiditatea rezultată din transpirație și umiditate, pot da naștere unui miros de mucegai pe care nu îl puteți ignora’, avertizează el. ‘Încercați să le includeți atunci când spălatul rufelor cel puțin o dată pe săptămână. Folosiți apă fierbinte în ciclul de spălare pentru a distruge bacteriile și a elimina mirosurile’, adaugă el.

‘Și nu este vorba doar de lenjeria de pat! Mobilier pentru dormitor cu țesătură și căptușeală pot reține praful, umezeala și mirosurile. Sfatul meu? Aspiră-le.

2. Lucrați cu dezodorizante naturale

Uneori, trebuie să facem mai mult decât să ne spălăm lenjeria de pat și să aspirăm. Covoarele și saltelele din dormitor au nevoie, de asemenea, de o reîmprospătare ocazională pentru a ține la distanță mirosurile de mucegai, spune Tina Priestly, expert în reîmprospătarea locuinței și director executiv al Pregătiți, pregătiți, reîmprospătați, ne amintește. Ea recomandă folosirea unor deodorante naturale, cum ar fi curățarea cu bicarbonat de sodiu, pentru a remedia mirosurile persistente:

‘Dezodorizantele naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și oțetul alb, sunt fantastice pentru a absorbi și neutraliza mirosurile. Pentru dormitoare, presărați bicarbonat de sodiu în mod uniform și lăsați-l să stea câteva ore înainte de a aspira pentru a curățați covoarele fără mașină și saltele curate.’

3. Aerisiți camera

În timp ce dormim, expirăm bacterii și umiditate în dormitoarele noastre. Dacă dormiți cu ferestrele și ușile închise, acestea rămân apoi captive în cameră cu dumneavoastră, ceea ce duce la un miros urât mirositor. Pentru a remedia acest lucru, Tina Priestly, un expert în reîmprospătarea locuinței, sugerează să deschideți ușa pentru a dormi sau să deschideți fereastra în fiecare dimineață pentru a îmbunătăți ventilația.

‘Pentru dormitoare, deschiderea ferestrelor în mod regulat poate face o mare diferență. Circulația aerului proaspăt ajută la reducerea acumulării de umezeală și previne ca mirosul de mucegai să se instaleze’.

De asemenea, puteți adăuga un purificator de aer în dormitorul dumneavoastră pentru a ajuta la îmbunătățirea calității aerului pe parcursul zilei și în timp ce dormiți, stimulând igiena somnului.

4. Nu uitați locurile ascunse de praf

Praful este mai mult decât o durere de ochi; poate fi, de asemenea, cauza mirosurilor de mucegai din dormitor. Când curățarea unui dormitor, nu uitați să ștergeți praful și să aspirați și locurile ascunse, cum ar fi în interiorul dulapului și sub pat și dulapul de toaletă.

Acest lucru nu trebuie făcut de fiecare dată, dacă aveți nevoie să curățați rapid camera dvs., dar ar trebui făcută cel puțin o dată pe lună, mai ales dacă vă împărțiți dormitorul cu o altă persoană sau dacă aveți animale de companie.

5. Încercați spray-urile de cameră

Dacă v-ați curățat dormitorul, dar persistă un miros persistent, poate fi util să investiți într-un spray de cameră sau difuzor bine parfumat pentru a ajuta la înlocuirea mirosurilor reziduale, Kerry Kip, expert în parfumuri de casă și fondator la Lumânare MINOT, recomandă.

‘Spray-urile de cameră sunt o modalitate excelentă de a împrospăta rapid un spațiu mucegăit atunci când nu aveți timp pentru o curățenie profundă și nu doriți să vă faceți griji cu privire la flacăra unei lumânări în preajma animalelor de companie sau a celor mici. Doar două-trei pulverizări la o distanță de 15 până la 20 cm de lenjerie pot crea acoperirea perfectă și uniformă de care aveți nevoie pentru o fericire aromoterapeutică’.

Atunci când alegeți un spray pentru cameră sau pentru lenjerie, verificați dacă are următoarele caracteristici cele mai bune și cele mai proaste parfumuri de dormitor pentru somn mai întâi pentru a vă asigura că nu vă întrerupeți accidental somnul REM.

Întrebări frecvente

De ce miroase urât în dormitorul meu deși este curat?

Dacă v-ați curățat temeinic dormitorul, dar încă miroase a mucegai, încercați să lăsați ușile și ferestrele deschise timp de o oră sau două pentru a vedea dacă nu cumva este doar un miros persistent care trebuie să fie eliminat de aerul proaspăt. Dacă acest lucru nu reușește, poate fi util să verificați în locurile ascunse de murdărie, cum ar fi sub pat și în dulap, pentru a vedea dacă s-a acumulat praf sau dacă a crescut mucegai (mai ales iarna sau dacă dormiți cu ferestrele și ușile închise).

Cât de des ar trebui să curățați un dormitor?

Pentru a menține un dormitor igienic și a preveni mirosurile de mucegai, este o idee bună să curățați dormitorul cel puțin o dată pe săptămână, curățând în profunzime saltelele și covoarele cam o dată la una-două luni. Sarcinile săptămânale ar trebui să includă ștergerea prafului, dezinfectarea noptierelor, schimbarea lenjeriei de pat și aspirarea, în timp ce sarcinile mai mari de curățare în profunzime ar trebui să implice curățarea saltelei cu bicarbonat de sodiu, curățarea dulapului și aspirarea de sub pat și a altor piese de mobilier.


Este posibil să observați un miros de mucegai într-un dormitor dacă vă bazați pe trucuri de curățare a dormitorului care nu funcționează prea des. Dacă faceți curățenie în mod regulat, dar încă vă confruntați cu un miros de mucegai recurent, luați în considerare schimbarea rutinei cu ajutorul unor experți sfaturi de curățenie pentru a vă asigura că ajungeți în fiecare colțișor și că nu lăsați murdărie în urmă.

Leave a Response