Sfaturi pentru casă

Curățătorii profesioniști își dezvăluie sfaturile de top pentru spălarea vaselor – reduceți timpul de lucru la jumătate

29views

Spălarea vaselor se face de obicei în două moduri, fie manual, fie folosind mașina de spălat vase. Chiar dacă ideea de a încărca și descărca mașina de spălat vase poate părea o soluție ușoară, există o serie de lucruri pe care le puteți încerca pentru a îmbunătăți curățenia și timpul petrecut cu spălarea manuală a vaselor murdare în vase curate.

Aici, experții au explicat cum să spălați mai ușor vasele, atât manual, cât și cu mașina de spălat vase, astfel încât această corvoadă zilnică să devină mai puțin plictisitoare.

Cum să speli mai ușor vasele

Există mai multe metode pentru a face spălarea vaselor mai ușoară și mai eficientă:

1. Pregătirea este esențială

Primul pas este să amenajați o zonă destinată spălării vaselor, cu toate consumabilele necesare la îndemână. Aceasta include săpun de vase, un burete sau o perie de frecat, un suport de uscare sau un prosop curat și mănuși, dacă se preferă. Organizarea tuturor lucrurilor eficientizează procesul și este un mare scurtătură de curățare pentru a economisi timp.

În continuare, săriți peste clătirea prealabilă. Cel mai bun mod de a îndepărta majoritatea resturilor alimentare este să folosiți un dispozitiv de calitate racletă de vase de calitate de pe Amazon. Acesta vă economisește apă, reducând în același timp cantitatea de grăsime care este aruncată prin scurgere, ceea ce ar putea să o înfundă.

Pentru a maximiza spațiul din chiuveta de bucătărie, Eliana Coca, proprietar al E.C. House Cleaning, sugerează să stivuiți vasele după ce le răzuiți. Acest lucru ajută, de asemenea, la maximizarea fluxului de apă în timpul spălării și previne înfundarea canalizării și facilitează procesul de curățare.

2. Folosiți apă caldă și detergent de vase de calitate

Umpleți chiuveta cu apă caldă și adăugați un strop de săpun de vase de înaltă calitate. Apa caldă ajută la dizolvarea mai eficientă a grăsimii și a reziduurilor alimentare, în timp ce un săpun de vase bun creează multă spumă pentru o curățare temeinică.

Produsele și instrumentele de curățare de înaltă calitate vor fi capabile să facă treaba cu eficiență maximă, fiind în același timp delicate cu vasele și ustensilele de gătit. Alegeți produse ecologice, cum ar fi Method Dish Soap de pe Amazon, fără substanțe chimice dure care pot lăsa reziduuri sau provoca iritații ale pielii.

Începeți cu obiectele mai puțin murdare, cum ar fi paharele, ceștile și ustensilele, înainte de a trece la farfurii, boluri și vase de gătit. Dacă folosiți mașina de spălat vase pentru a spăla vasele, folosiți cea mai fierbinte apă pe care o poate tolera mașina de spălat vase. Acest lucru previne contaminarea încrucișată și asigură că obiectele mai curate rămân neatinse până la sfârșit.

3. Adoptați metoda „Spălați, clătiți, uscați”

Ahmad Jamal, expert în curățenie la CleanersAdvisor, recomandă utilizarea unei abordări sistematice, cum ar fi metoda „spală, clătește, usucă”. Spălați bine fiecare obiect cu apă și săpun, apoi clătiți orice reziduu de săpun sub jet de apă curentă înainte de a-l pune în suportul de uscare sau pe un prosop curat pentru a se usca la aer.

Pentru vasele foarte murdare, în special pentru oalele și tigăile cu alimente coapte, puteți încerca, de asemenea, să le înmuiați în prealabil. Umpleți vasul sau tigaia cu apă fierbinte cu săpun și lăsați-o să stea timp de 15-20 de minute. Acest lucru funcționează atât de bine pentru că ajută de fapt la desprinderea oricăror mizerii lipite de tigaie, ceea ce ajută la prevenirea scobiturii tigaiei atunci când frecați mai târziu.

Petele de mâncare încăpățânate sau reziduurile de mâncare coapte pot fi, de asemenea, abordate cu instrumente de frecare, cum ar fi o perie de nylon sau un tampon de frecare neabraziv. Aceste instrumente oferă o putere suplimentară de frecare fără a zgâria suprafețele delicate, cum ar fi sticla sau vasele de gătit antiaderente.

4. Întrețineți mașina de spălat vase

Dacă folosiți frecvent mașina de spălat vase pentru a vă spăla vasele, asigurați-vă că o curățați în mod regulat pentru a vă asigura cele mai bune rezultate. Acest lucru presupune curățarea filtrului după utilizare, verificarea brațelor de pulverizare pentru a elimina blocajele și rularea ciclului de curățare a mașinii de spălat vase cu un detergent specializat pentru a elimina acumularea de bucăți de mâncare și alte resturi. Nouă ne place Finish Dual Action Dishwaswasher Cleaner de la Walmart.

5. Luați în considerare uscarea la aer

Deși poate părea contraintuitiv, uscarea vaselor în aer este mai igienică și mai eficientă decât folosirea unui prosop de vase. Bacteriile adoră cârpele umede, iar dacă continuați să împăturiți un prosop umed (așa cum fac adesea oamenii), atunci în curând veți avea un incubator pentru mucegai!

Lăsați vasele să se usuce într-un suport de vase curat. Pentru tacâmuri, un suport pentru ustensile cu găuri de scurgere, cum ar fi acesta Coș pentru ustensile de bucătărie cu suport de ustensile de uscare de pe Amazon, este o modalitate excelentă de a usca ustensilele economisind spațiu.

Întrebări frecvente

Care este cea mai igienică metodă de spălare a vaselor?

Dacă spălați într-o încăpere care are două chiuvete, este de preferat ca una dintre chiuvete să fie folosită pentru spălarea farfuriilor, în timp ce cealaltă chiuvetă să fie folosită pentru clătirea lor cu apă curată după aceea.

Folosirea a două chiuvete diferite facilitează, de asemenea, spălarea și clătirea, deoarece se evită recontaminarea cu săpun sau introducerea din nou a vaselor curate în apa murdară.


În cele din urmă, faceți ca parte din rutina dumneavoastră să spălați vasele imediat și să nu amânați. În primul rând, vasele se tot adună, iar când vezi muntele imens de vase de spălat, sarcina pare descurajantă. În al doilea rând, mirosul care se acumulează din cauza vaselor nespălate este insuportabil după o zi.

Curățarea vaselor imediat este o decizie mai inteligentă, în loc să o prelungiți cât mai des puteți fi prea ocupat pentru a curăța. Încercați să ascultați muzică în timp ce spălați vasele, astfel încât aceasta să devină o activitate mai relaxantă.

Leave a Response